FOTO/VIDEO: Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și noii consilieri au depus jurământul

 -  -  11152

Astăzi, la Centrul Cultural Dacia din municipiul Bistrița a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, mandatul 2020-2024. În cadrul şedinţei de luni a depus jurământul şi preşedintele Emil Radu Moldovan, reconfirmat în funcţie în urma scrutinului din 27 septembrie 2020.

În cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a reiterat dorinţa de a colabora cu toate autorităţile locale şi guvernamentale pentru a asigura continuarea investiţiilor aşteptate de bistrițeni.

”E un moment festiv, la care mă bucur că am putut să particip în carne și oase, pentru că au fost și momente, nu demult, care nu îmi dădeau garanția că o să pot să particip astăzi aici. (…) Vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră pentru succesul reportat în alegeri. Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor pentru că ne-au dat pentru 4 ani încrederea lor, cred eu, pentru a putea continua proietcele de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud. Avem un model de succes a ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Județean în trecut, sunteți mulți dintre dumneavoastră alături de care am lucrat în cele două mandate anterioare și împreună cu care am reușit să facem lucruri frumose pentru județ. (…) Începe un nou mandat, rămâne același scop, al continuării dezvoltării județului Bistrița-Năsăud, prin proiecte de care oamenii au cu adevărat nevoie. Așadar, mă țin de cuvânt și alături de consilierii județeni, dăm restart implicării, muncii, proiectelor, tuturor angajamentelor luate. Sănătatea va continua să fie pe primul loc, educația să fie o prioritate, infrastructura să meargă pe drumul dezvoltării, că este vorba de cea rutieră, apă, canal sau gaz, sportul va fi la el acasă, cultura va continua să primească respectul cuvenit, iar turismul va deveni un pilon de susținere a economiei locale. Am demonstrat până acum că sunt omul găsirii de soluții, nu de explicații, că-n administrația județeană primează interesul comunităților, nu al culorilor politice, că prin fapte nu vorbe am reușit să atragem fonduri europene semnificative și să facem investiții majore care au pus amprenta dezvoltării pe întreg județul. Totul pentru că Bistrița-Năsăud este casa noastră, unde oamenii-s gospodari și cer ca noi, cei care-i reprezentăm să fim cel puțin așa ca ei. Dincolo de determinare și optimism, trebuie să conștientizăm că ne aşteaptă nişte sarcini destul de dificile în condiţiile economice generate de pandemie. Tocmai de aceea, sper ca toţi cei care fac parte din noua echipă a Consiliului Județean să dea dovadă de maximă seriozitate, să conștientizeze că suntem aici pentru oameni, nu pentru a reprezenta interesele unui partid. Suntem aici pentru a munci, nu pentru a pune piedici. Eu voi face tot ce ține de mine să mă țin de cuvânt, iar la finalul celor 4 ani, în 2024, faptele să vorbească de la sine. Ca și până acum, continuăm munca, uniți pentru oameni. Doamne ajută!”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud, care a fost infectat cu noul coronavirus și care a stat internat în spital timp de 8 zile, a ținut să mulțumească tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița și să le asigure de toată susținerea sa în dezvoltarea unor noi proiecte pentru modernizarea sistemului sanitar din Bistrița-Năsăud.

Reamintim că Emil Radu Moldovan a câştigat cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean cu 51,75% din voturile valabil exprimate.

Totodată, în şedinţa de luni au depus jurământul cei 30 de consilieri judeţeni validați de instanță, după cum urmează:

  • din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud: Camelia Tabără, Bogdan Gruia Ivan, Florin Galeş, Attila Decsei, Maria Ulecan, Vasile Puica, Virgil Rus, Emil Lăcătuş, George Pop, Mirela Cârcu, Ioan Alin Demian, Nicolae Lupşan, Angelo Manea, Mihai Forai;
  • din partea PNL: Ioan Dedean, Samuel Coman, Ovidiu Florean, Octavian Ganea, Florin Moldovan, Ioan Zăgrean, Gheorghe Scuturici, Cristian Cârlig, Marius Marica, Calo Viorica, Marin Rus, Dorin Rus;
  • din partea PMP: Augustin Filipoiu, Vasile Lucian Pintea,Tiberiu Kecskes Simionca, Dorel Bertel.

Zece persoane, printre care și președintele Emil Radu Moldovan, prefectul Stelian Dolha, deputații Ionuț Simionca și Robert Sighiartău au renunțat la mandate, locurile lor fiind ocupați de supleanții de pe listele formațiunilor politice.

Noul Consiliu Județean Bistrița-Năsăud este format din 14 reprezentanţi ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud, 12 ai Partidului Național Liberal şi 4 ai Partidului Mișcarea Populară. 

”Le urez noilor consilieri județeni și președintelui Consiliului să aibă un mandat în care să lucreze pentru dezvoltarea reală, în termeni cuantificabili, a acestui județ, o dezvoltare care să se simtă și în traiul de zi cu zi al locuitorilor. Sper și îmi doresc ca noul Consiliu Județean, acum cu o componență politică echilibrată, să fie cu adevărat o tribună de dezbatere și de adoptare a proiectelor în folosul cetățenilor, iar aceasta înseamnă că vocile tuturor aleșilor, fiecare cu voturi în dreptul lor, trebuie ascultate și respectate. Domnilor consilieri, să nu uitați că sunteți fiecare depozitarii unui număr important de voturi, fapt ce denotă încredere și speranță din partea celor care v-au ales. Domnule președinte, va începeți cel de-al treilea mandat în circumstanțe foarte complicate date de creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri cu noul Coronavirus. Chiar dvs. și membrii cabinetului dvs. ați trecut prin situația de a va confrunta cu acest virus nemilos, așa că înțelegeți mult mai bine decât alții ce înseamnă lupta cu CoVid-19. Suntem în situația de a intra în curând în scenariu roșu în municipiu, iar evoluția nu poate fi oprită dacă nu reușim să ne convingem concetățenii că lupta cu pandemia depinde de fiecare, depinde de cât de bine reușim să ne protejăm și să-i protejam pe ceilalți, dincolo de măsurile care vor fi luate!”, a transmis și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. 

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/3424936397619953
1 notes
277 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și noii consilieri au depus jurământul

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *