FOTO/VIDEO: Președintele Senatului, Anca Dragu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Sergiu-Horia Hossu, în vizită la Bistrița. Ce au discutat cu reprezentanții autorităților locale

 -  -  1005


Președintele Senatului, Anca Dragu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Sergiu-Horia Hossu, au efectuat, joi, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care au mers la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bistriţa și au participat și la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Eroilor. Ulterior, cei doi au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre principalele probleme care le-au fost ridicate de reprezentanții autorităților locale din Bistrița-Năsăud.

”Este o zi specială pentru noi creștinii ortodocși. Este Înălțarea Domnului, o zi despre speranță, viitor, despre noi. În același timp, este și Ziua Eroilor și tocmai ce am participat la o slujbă de pomenire a eroilor, pentru că eroii nu mor niciodată (…). Eroii noștri și-au dat viața pentru ca România să fie o țară liberă independentă”, a spus președintele Senatului la începutul conferinței de presă.

Ulterior, Anca Dragu a vorbit și despre discuțiile pe care le-a purtat cu reprezentanții autorităților județului Bistrița-Năsăud, adăugând că vizita sa la Bistrița face parte dintr-o serie de vizite pe care le va efectua, în perioada următoare, în mai multe zone din țară, scopul lor fiind de a afla problemele cu care se confruntă autoritățile în teritoriu. Alături de președintele Senatului s-a aflat și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Sergiu-Horia Hossu.

Am început astăzi o vizită oficială de lucru. Am început cu Bistrița și voi termina, duminică, la Tulcea. Scopul este unul foarte simplu – să cunoaștem realitatea din teren. (…) Vrem ca Legislativul și Executivul să stea de vorbă cu autoritățile locale și să înțelegem de la firul ierbii ce putem face mai bine, care sunt nevoile cu care dumneavoastră vă confruntați în viața de zi cu zi”, a explicat sursa citată.

Președintele Senatului a afirmat că a purtat discuții cu prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și cu primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, fiind trase câteva concluzii în urma acestora.

”Am creionat câteva puncte importante pentru agenda legislativă viitoare. Am discutat despre necesitatea modificărilor la Legea achizițiilor publice. Este o durere foarte mare pe acre am întâlnit-o în discuțiile cu toți reprezentanții autorităților locale, pentru că procedurile sunt greoaie, iau foarte mult timp. Ca urmare, proiectele de investiții de care avem atât de multă nevoie, fie că vorbim despre apă, canal, gaze, construcții civile, drumuri, sunt amânate. Mai multe decât atât, am discutat despre nevoia bugetării multianuale. În felul acesta, putem să ne asigurăm că proiectele de investiții pe care le începem anul acesta vor fi într-adevăr continuate într-un orizont de timp mediu și nu trebuie să ne oprim la scurt timp după ce am început”, a mai adăugat Anca Dragu.

Totodată, discuțiile reprezentantului Parlamentului României cu autoritățile locale au vizat și despre nevoia de a susține mediul privat, precum și despre problema privind cofinanțarea unor proiecte de investiții. ”Am discutat despre nevoia autorităților locale de a fi sprijinite pentru a avea acces la cofinanțare, dar și la creditare pentru plata cheltuielilor care nu sunt eligibile pe proiectele europene”, a completat Anca Dragu.

Președintele Senatului și șeful Cancelariei Prim-ministrului au vizitat și centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bistriţa, prilej cu care au felicitat autorităţile locale şi echipa de vaccinare pentru rezultatele obținute.

Vaccinarea rămâne un obiectiv foarte important al nostru, al tuturor, pentru că ne asigură reîntoarcerea la viața de dinainte de pandemie”, a mai spus Anca Dragu.

Bistrița este pe un loc fruntaș în acest moment. Am văzut un centru de vaccinare în care am găsit tineri, motivați de dorința de a își ține în siguranță familia, de a putea călători în liniște. Mă bucur să văd că vaccinarea continuă. Este, poate, cel mai important lucru să continuăm această campanie. Revenirea la normalitate, din toate punctele de vedere, atât sociale, cât și economice, nu se poate face decât prin continuarea acestei campanii”, a adăugat Sergiu-Horia Hossu.

Până acum, la centrul SVSU Bistrița s-au vaccinat peste 14.500 de persoane.

0 notes
130 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *