FOTO/VIDEO: Prezentare de modă atipică și concert de muzică clasică, în prima seară a Zilelor Bistriței

Ediția 2023 a Zilelor Municipiului Bistrița a debutat vineri seara cu două evenimente care s-au bucurat de prezența unui public numeros – prezentarea de modă ”Atipic Beauty by Magda Coman” și concertul de muzică clasică ”Bistrița Lirică”.

Gala Atipic Beauty a adus pe scena de pe pietonalul Liviu Rebreanu un număr de 13 modele în scaun cu rotile, alături de acestea aflându-se și personalităţi cunoscute precum Elena Kuji Buteică, Ada Milea, Gabriela Szabo, Mihaela Steff, Tina Olari, Flavius Buzilă, Lucian Sănmărtean.

De asemenea, două dintre modelele aflate în scaun cu rotile au fost însoțite de primarul Ioan Turc și soția sa – Carmen Turc.

Suntem datori să ne protejăm unii pe alții, să ne tolerăm și să ne susținem unii pe alții. Toleranța este extraordinar de importantă, cu o singură excepție – nu avem voie să fim toleranți cu intoleranța. Este o onoare și o bucurie pentru mine să fiu alături de acești oameni extraordinari. Este o bucurie să fiu alături de învingători, oameni de la care avem ce învăța”, a transmis, de pe scenă, edilul Bistriței.

Gala a fost presărată cu momente artistice susținute de Claudiu Hontilă (vioară) și Horea Haplea (pian), Ada Milea și Flavius Buzilă (Hara). 

Evenimentul ”Atipic Beauty by Magda Coman” a fost urmat de un concert liric susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Rîmbu, cu participarea soliştilor Daniela Păcurar – soprană, Ovidiu Daniel Purcel – tenor, Alin Anca – bass-bariton.

Întrucât la data de 14 iulie se sărbătorește Ziua Franței, înainte de concertul de muzică clasică a fost intonat Imnul Național al Franței, moment urmat de intonarea Imnului Național al României.

Deschidem seria concertelor dedicate Zilelor Orașului cu un concert de muzică cultă pentru că publicul bistrițean o cere, pentru că apetitul pentru cultură al bistrițenilor cere un răspuns pe măsură din partea autorităților locale, pentru că facem parte din clubul select al orașelor care pot să organizeze un concert de ținută, cu artiști din comunitatea locală, artiști care evoluează pe marile scene ale lumii. Este un moment extraordinar, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această vreme minunată, dar să nu uităm că astăzi e și Ziua Națională a Franței – 14 iulie. Ne leagă o veche prietenie de poporul francez. Istoria noastră a fost amprentată în cel mai benefic mod de prietenul nostru, de Franța, de aceea am să vă rog să ne ridicăm și să ascultăm un fragment din Imnul Național al Franței – La Marseillaise – și un fragment din Imnul Național al României. Vă doresc să vă simțiți bine de Zilele orașului. Audiție plăcută!”, a spus primarul Ioan Turc.

Manifestările dedicate Zilelor Bistriței vor continua și sâmbătă, când vor urca pe scena amenajată în centrul istoric al orașului trupa Paraziţii şi Delia.

De asemenea, seara de duminică va aduce la Bistrița un spectacol folcloric, urmat de concerte susţinute de Lupii lui Calancea cu Surorile Oşoianu și trupa Vama.

Zilele municipiului Bistriţa se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii. 

AICI VIDEO din prima seară a Zilelor Bistriței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *