FOTO/VIDEO: Probleme în tot județul din cauza ninsorilor abundente. La nivelul municipiului, un consilier liberal susține că ”Drumurile nu sunt curăţate. Nici urmă de utilaje!”

 -  -  3391


De mai bine de 24 de ore, în județul Bistrița-Năsăud ninge fără oprire, utilajele de deszăpezire încercând să facă față și intervenind pentru a asigura condiții cât mai bune de desfășurare a traficului rutier. Însă, din cauza ninsorilor abundente au fost înregistrate și probleme la nivel de județ.

Spre exemplu, pe DN 17, de la Valea Străjii spre Tihuța, duminică, trei autocamioane nu au reușit să urce, deși erau dotate cu cauciucuri de iarnă, fiind necesară intervenția unui utilaj care să le remorcheze.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere fac apel la șoferi să aibă autovehiculele echipate corespunzător dacă vor să traverseze Pasul Tihuța.

”Pasul Tihuța, acest sector de 20 de km, este unul dificil, cu pante cu înclinație mare și curbe în ac de păr. Facem apel la conducatorii auto, în special de pe autovehiculele grele, să fie echipați corespunzător de iarnă, în cazul în care blochează drumul, îngreunează inclusiv acțiunile de deszăpezire” precizează CNAIR.

Probleme au fost duminică seara și pe DN 17C, care leagă Bistrița de Năsăud. Aici, un utilaj de deszăpezire a derapat încercând să evite coliziunea cu un alt autoturism.

Șoferii s-au plâns că s-a circulat greu și pe drumurile județene din Bistrița-Năsăud. Spre exemplu, un șofer care circula pe ruta Șieu – Monor, a precizat că pe traseu nu a întâlnit ”nicio mașină de deszăpezire”.

Ruta sieu -monorNici o masina de dezapezire🤬🤬

Publicată de Andrei Roiban pe Duminică, 20 ianuarie 2019

Dacă pe drumurile naționale și județene au fost înregistrate probleme, și felul în care se deszăpezesc străzile de la nivelul municipiului Bistrița a generat nemulțumiri din partea unor cetățeni.

Consilierul local Sorin Hangan se numără printre cei care nu sunt mulțumiți de felul în care administrația locală intervine pentru deszăpezirea străzilor din oraș. ”N-avem primar şi n-avem nici viceprimar. Nici pârtia Cocoş nu funcţionează, nici drumurile nu sunt curăţate. Nici urmă de utilaje. Ninge frumos şi o plimbare e recomandată tuturor, fiindcă Bistriţa e frumoasă, dar conducătorii n-au grijă de ea” a scris pe pagina personală de pe o rețea de socializare consilierul liberal.

La nivelul municipiului, Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița are 21 de utilaje de deszăpezire, iar potrivit administrației locale, toate acționează pe străzi.

3 bookmark
0 notes
116 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.