FOTO/VIDEO: Protest la Bistrița față de prețurile ”astronomice”

La îndemnul organizației județene a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), circa 100 de bistrițeni au ieșit, duminică, în stradă și au protestat față de majorarea tarifelor la energie electrică, gaze naturale, carburanți sau alimente. 

Acțiunea de protest a avut loc în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița.

La începutul protestului, manifestanții au rostit o rugăciune. Ulterior, echipaţi cu vuvuzele şi steaguri tricolore, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și au afișat pancarte cu mesaje precum ”Cu factura de curent mergi direct la Provident”, ”Cel mai scump tablou al nostru e tabloul de curent”, ”Frigul, foamea, sărăcia îngroapă România” sau ”Ați stins luminița de la capătul tunelului”.  

Organizatorii protestului spun că acțiunea a fost organizată pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la condițiile tot mai grele de trai.

”Este foarte important să tragem un semnal de alarmă pentru cei care au posibilitatea în aceste clipe să ia deciziile cele mai corecte pentru România. Chiar dacă în momentul acesta suntem undeva în jur de 100 de oameni, eu știu că nici Pământul nu s-a făcut într-o singură zi, știu că pentru orice este un început și putem împreună să arătăm că România este unită. Chiar dacă astăzi suntem mai puțini decât s-ar aștepta gurile rele, suntem mai mulți decât am fost la început și asta este foarte important. Ne-am adunat aici pentru că presiunea pe care o avem din partea prețurilor la curent electric, lemn de foc sau gaze naturale ne apasă și ne îngenunchează zi de zi. Dacă astăzi noi nu suntem uniți, atunci mâine cine va sta lângă noi?”, a spus liderul AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă.

Am ieșit în stradă să tragem un semnal de alarmă împotriva facturilor mărite care ne vin. Ne dorim stoparea hoției și a nedreptății față de români”, a adăugat Iulia Maier.

Protestatarii au cerut măsuri concrete pentru ca românii să poată să ducă un trai decent.

Folosim singurul drept constituțional pe care îl avem împotriva celor care ne condamnă la frig, întuneric și foame. Guvernul are obligația de a găsi soluții pentru ca cetățenii să își poată plăti facturile și să își asigure traiul sau să plece dacă nu e în stare să facă nimic. Sunt așteptați toți cetățenii care doresc să ia atitudine față de direcția greșită în care se îndreaptă țara. Aici nu mai e loc de orgolii politice, trebuie să dăm dovadă de unitate! Haideți să ne trezim din indiferență și să cerem împreună DREPTATE pentru România!”, au mai transmis reprezentanții AUR Bistrița-Năsăud.

Acțiuni de acest fel au avut loc duminică și în alte orașe ale României.