FOTO/VIDEO: PSD și ALDE fuzionează în Bistrița-Năsăud

 -  -  5


Organizațiile județene ale Partidului Social Democrat (PSD) și Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) fuzionează în Bistrița-Năsăud, au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, deputații PSD Bogdan Ivan și Daniel Suciu.

În urma mai multor discuții purtate între PSD Bistrița-Năsăud și ALDE Bistrița-Năsăud, cele două organizații s-au pronunțat pentru continuarea proiectului pentru dezvoltarea județului, proiect început încă din 2012, care i-a avut ca fondatori pe liderul PSD Emil Radu Moldovan și pe Ioan Țintean. În 2012, această alianță a făcut majoritate atât la Consiliul Județean, cât și la Consiliul Local Bistrița și în multe alte localități. În 2016, chiar dacă PSD a avut majoritate singur, și-a păstrat parteneriatul cu ALDE. A fost o construcție care a funcționat, care a livrat foarte multe realizări administrative. Oamenii ne-au dat această putere și avem responsabilitatea de a lăsa orice altă viziune la o parte și de a continua acest proiect foarte important de dezvoltare a județului și a comunităților locale. Astfel, în urma dezbaterilor a fost aprobat protocolul de fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților Bistrița-Năsăud. Votul a fost unanim din partea PSD Bistrița-Năsăud. Concluziile sunt simple: am început împreună un drum, vrem să continuăm pe această formulă. (…) Conform protocolului, fiecare dintre consilierii locali, județeni, primari, viceprimari își vor păstra mandatele în forma actuală”, a declarat deputatul PSD Bogdan Ivan.

La rândul său, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Nicolae Popescu, a spus că majoritatea membrilor s-au pronunțat în favoarea semnării acestui protocol de fuziune.

”În urma discuțiilor cu colegii de partid și a ședinței de ieri, s-a votat ca ALDE Bistrița-Năsăud să fuzioneze cu PSD Bistrița-Năsăud. Votul a fost aproape în majoritate pentru această fuziune. Mai exact, din cei 35 de membri care fac parte din Biroul Politic Județean, s-a înregistrat un vot împotrivă, o abținere și trei membri nu au votat. (…) De asemenea, în urma votului exprimat, am cerut aprobarea și celor care fac parte din Delegația Permanentă. Astfel, din cei 61 de aleși locali, dintre care 5 primari, 4 viceprimari, un vicepreședinte la Consiliul Județean și 52 de consilieri locali, 51 au votat pentru această fuziune. (…) În urma acestei decizii, astăzi, alături de partenerii noștri de la PSD dorim să încheiem acest protocol pentru fuziune și să punctăm încă o dată buna relație pe care o avem de peste 10 ani. Prin această fuziune ne dorim ca ALDE să aducă plus valoare organizației județene PSD Bistrița-Năsăud”, a spus Nicolae Popescu.

Deputatul PSD Daniel Suciu a punctat că această fuziune nu este o surpriză, mai ales în condițiile în care cele două formațiuni colaborează de mai bine de 10 ani.

Deși la nivel național ALDE a fuzionat cu PNL, în Bistrița-Năsăud nu avea cum să se întâmple acest lucru, mai ales că suntem într-un parteneriat de peste 10 ani. Sunt 10 ani în care împreună am pus umărul la tot ceea ce s-a întâmplat bun în județul Bistrița-Năsăud. Începând de astăzi, după ce acest protocol va deveni operațional, toți colegii din ALDE devin membri ai PSD și nu facem altceva decât să continuăm ceea ce ne-am asumat atât în 2012, cât și în 2016 și în 2020. Am apreciat și apreciem munca tuturor aleșilor locali ALDE, dar și la nivelul Consiliului Județean și nu pot să fie extrem de bucuros că încă în politica românească există onoare, parteneriat și asumarea unor decizii în contradictoriu cu cei de la București. (…) Toți președinții organizațiilor locale ALDE devin vicepreședinți al organizațiilor locale PSD, de sus până jos, de la nivelul organizației județene și până la ultima organizație locală”, a spus Daniel Suciu.

Întrebați dacă decizia ALDE de la nivel local respectă procedura legală, Daniel Suciu a răspuns: ”Orice organizație județeană are personalitate juridică și poate decide în forurile statutare inclusiv fuziunea”.

Totuși, Nicolae Popescu a afirmat că structura centrală a ADLE poate contesta această decizie luată de organizația județeană.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.