FOTO/VIDEO: Puternic incendiu într-o gospodărie din Rebra. A ars o casă și o anexă

Un puternic incendiu a izbucnit marți seara în localitatea Rebra, într-o gospodărie situată într-o zonă greu accesibilă.

La fața locului au fost direcționați pompierii militari de la Secția Năsăud, intervenția fiind sprijinită de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. De asemenea, în sprijinul pompierilor au sărit și circa 100 de săteni.

Pompierii militari năsăudeni au găsit incendiul care se manifesta generalizat la două imobile dintr-o gospodărie amplasată în zonă greu accesibilă. Accesul autospecialelor în zonă a fost imposibil, astfel că a fost identificată o sursă de apă la aproximativ 400 m, iar cu ajutorul unei motopompe s-a creat un dispozitiv pentru realizarea protecției unei case de locuit de peste 200 mp, respectiv unei anexe de circa 80 mp. Mobilizarea sătenilor a fost una exemplară, aproximativ 100 de oameni cu 10 – 12 mașini de teren, inclusiv prin implicarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, au transportat apă și au sprijinit intervenției pompierilor militari. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Au ars o casă de locuit și o anexă construite din lemn, găsite cuprinse de incendiu în formă generalizată. Suprafața totală distrusă de incendiu este de aproximativ 300 mp”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

După finalizarea intervenției și îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii, s-a stabilit cauza probabilă a incendiului: efectul termic al curentului electric la instalația electrică a gospodăriei.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *