FOTO/VIDEO: Puternic incendiu la hală din localitatea Nepos; intervenția pompierilor a durat aproximativ 4 ore

 -  -  946


Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Nepos, flăcările cuprinzând o hală în care erau depozitate materiale electrice. Intervenția pompierilor a fost dificilă și a durat aproximativ patru ore.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit în jurul orei 01.35, acesta fiind sesizat prin intermediul unui apel la 112.

Conform primelor informații pe care pompierii le-au primit în urma apelurilor pe numărul unic de urgență, incendiul era deja în faza de ardere generalizată la nivelul acoperișului și, din fericire, nu erau persoane surprinse în interior.

La locul indicat, au fost direcționate cinci echipaje de pompieri năsăudeni cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala de intervenție la înălțime și un echipaj de prim ajutor SMURD, precum și autospeciala de primă intervenție și comandă din cadrul subunității năsăudene. Pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Feldru au sprijinit intervenția cu un echipaj care încadrează o autospecială de stingere.

În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la hala de depozitare instalații festive în care erau garate și cinci autoutilitare cu braț cu nacelă. Ardea acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 400 de m pătrați, aparatură de măsură și control, instalații festive de iluminat, un generator electric, pompa de la un rezervor cu motorină, în totalitate trei autoutilitare și celelalte două în procent de aproximativ 30%. Prin limitarea propagării incendiului la vecinătăți, pompierii militari năsăudeni, pompierii voluntari din Feldru și personalul care își desfășoară activitatea în obiectivul respectiv au reușit protejarea celei de-a doua hale, ce se întinde pe o suprafață de 400 mp, situată în apropierea celei cuprinse de flăcări, în care erau depozitate instalații festive de iluminat și un rezervor cu motorină de 5000 l, precum și biserica ortodoxă, dispensarul medical și o clădire ce aparține primăriei”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii mai spun că intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, ținând cont de faptul că, în paralel cu operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, a fost necesară protejarea continuă a rezervorului de combustibil, cu perdea de apă, pentru împiedicarea producerii unei deflagrații.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la instalația electrică a unei autoutilitare garate în hala curpinsă de incendiu. Forțele de intervenție au fost retrase succesiv, după lichidarea focarelor și evacuarea bunurilor din zone de risc în jurul orei 05.30.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *