FOTO/VIDEO: Radu Moldovan, reconfirmat în funcţia de președinte al PSD Bistrița-Năsăud

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a fost reales, sâmbătă, în funcția de lider al organizației județene a PSD, cu unanimitate de voturi din partea celor peste 350 de delegați prezenți la conferința județeană de alegeri a partidului.

Radu Moldovan nu a avut niciun contracandidat pentru această funcție. El este președintele PSD Bistrița-Năsăud încă din anul 2007.

În discursul său, președintele social democraților din Bistrița-Năsăud a vorbit despre rezultate pe care partidul le-a obținut la alegerile locale din 2020, punctând că alianța locală formată din PSD, Pro România și UDMR a obținut funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și încă 42 de mandate de primari din cele 62 de unități administrativ-teritoriale, dar a pierdut două primării importante – Bistrița și Năsăud.

Atât la nivel central, cât și la nivel local, PSD încearcă să învețe din greșeli. Știm foarte bine ce am greșit. Greșelile sunt diferite de la Bistrița la Năsăud sau de la Năsăud la Bistrița. Cele mai mari îmi aparțin mie, pentru că nu am luat decizii exclusiv pe baza analizelor, ci am luat decizii și cu sufletul și politica nu se împacă cu astfel de decizii pentru că ele costă. (… ) Am plătit foarte scump, sper că am învățat cu toții din greșeli și facem eforturi să ne pregătim pentru ca cele două primării importante pentru județul nostru și pentru organizația județeană a PSD să fie recâștigate”, a spus Radu Moldovan.

Pe lângă funcțiile de primari, Alianța pentru Bistrița-Năsăud a obținut și 332 de mandate de consilieri locali, dintre care 312 consilieri comunali, 15 consilieri orășenești, 5 consilieri municipali și 15 consilieri județeni.

La alegerile parlamentare, organizația județeană a reușit să păstreze trei mandate de parlamentari.

De asemenea, Radu Moldovan a prezentat și un raport cu privire la ceea ce a reușit să facă în mandatele sale de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. El a vorbit despre investițiile realizate în sistemul de sănătate al județului, în infrastructura rutieră, în infrastructura de apă și canalizare, sport, cultură și asistență socială.

”În urma analizei făcute de către colegii mei cu privire la investițiile publice realizate în județul Bistrița-Năsăud de Consiliul Județean și cele 62 de administrații locale din județ, a rezultat că suma totală trece de 1,8 miliarde de euro. Consiliul Județean a avut cea mai mare pondere în aceste investiții. Dacă privim această cifră raportat la numărul de locuitori, avem investițiile publice pe cap de locuitor cu cele mai mari rate din Uniunea Europeană. Acest lucru se datorează eforturilor a sute, poate chiar mii de oameni și ale fiecărui cetățean care a contribuit, într-un fel sau altul, la această rată și la aceste proiecte”, a mai precizat liderul PSD Bistrița-Năsăud.

În urma conferinței de alegeri, a fost constituit și Biroul Politic Județean al PSD Bistrița-Năsăud, după cum urmează:

  • Prim-vicepreședinți: Nicolae Moldovan și Bogdan Gruia Ivan
  • Vicepreședinți: Vasile Daniel Suciu, Camelia Tabără, Vasile Șut, Anamaria Mihaela Ivan, Mihaela Albu, Nicolae Popescu, Paul Dumitru Știr, Nicolae Eugen Bușcoi, Vasile Mihai Vermeșan, Ioan Deneș, Vasile Borș, Ioan Viorel Ința, Paul Vasile Pop, Diana Tomina Corniș și Monica Săsărman.

De asemenea, în funcția de secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud a fost reales Romeo Florian, primarul comunei Lechința. În funcția de trezorier a fost numit Marius Bor, iar noul purtător de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud a fost desemnat Daniel Suciu.

La conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud au participat ca invitaţi preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele Senatului și secretar general al PSD, Paul Stănescu, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, alături de liderii politici locali și simpatizanți ai partidului.

De asemenea, au fost prezenți și lideri ai altor formațiuni politice, printre care președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, președintele UDMR Bistrița-Năsăud, Decsei Attila, președintele organizației județene de femei ProRomânia, Simona Duca, prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea, președintele PER Bistrița-Năsăud, Silviu Rus, și președintele Partidului Verde Bistrița-Năsăud, Dumitru Ciobănică.

Preşedintele reales al PSD Bistriţa-Năsăud a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor pentru votul de încredere şi să îi asigure că vor avea parte în continuare de susţinerea sa.

În ceea ce privește programul de activitate pentru perioada 2022 – 2026, PSD Bistrița-Năsăud urmărește configurarea organizațiilor locale, în special a organizației municipale Bistrița, pentru rundele de alegeri din 2024, dar și configurarea departamentelor de specialitate ale organizației.

Programul vizează și susținerea și îmbunătățirea activității organizațiilor PSD, acolo unde rezultatele nu au fost satisfăcătoare și deschiderea tuturor organizațiilor pentru atragerea în rândul lor a mai multor membri și deschiderea organizației față de asociațiile profesionale și sindicale și atragerea membrilor acestora în grupurile de lucru ale departamentelor de specialitate ale partidului.

Pentru perioada 2022-2026, PSD Bistrița-Năsăud își propune realizarea unei strategii de comunicare pentru alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale din anul 2024 și, nu în ultimul rând, stabilirea și pregătirea unei echipe de comunicatori și influenceri de stânga la nivel local.

La conferinţa de alegeri au participat 373 de delegaţi din toate organizaţiile PSD din judeţ.