Eveniment

FOTO/VIDEO: Raidul Moldovei, cu mașini retro și participanți îmbrăcați și în costume populare, a ajuns la Bistrița

 -  - 


Raidul Moldovei, cu mașini retro și participanți îmbrăcați și în costume populare, a ajuns sâmbătă la Bistrița, prima oprire fiind în fața sediului Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Acest eveniment a fost organizat în mod special pentru a reaminti legăturile istorice care există între Moldova și Bistrița, legate de proprietățile avute de domnii moldoveni în Ardeal, deci vorbim de Cetatea Ciceului și Cetatea de Baltă. Astăzi vom merge să vizităm și Cetatea Ciceului și mâine vom vizita și Castelul Teleki de la Posmuș”, a declarat Sebastian Petercă, reprezentant Oldavia Cars Club.

Acesta a precizat că ediția din acest an, a IV-a ca număr, are participanți din majoritatea județelor Moldovei, la Bistrița fiind prezenți pasionați de mașini retro din Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Brăila sau Botoșani.

Un număr de 28 de autoturisme de epocă au parcurs traseul Câmpulung Moldovenesc – Bistrița, acestea putând fi admirate zilele acestea pe șosele din județ, dar și într-o expoziție ce va avea loc duminică.

Printre cele mai vechi mașini care participă la Raidul Moldovei se numără și un Fiat fabricat în 1967, o mașină care s-a comportat foarte bine în trafic. Mă bazez pe ea. Ori de câte ori am fost cu ea nu mi-a creat niciodată probleme. Nu am oprit în drum, nu am coborât din mașină ca să repar ceva, asta în condițiile în care am fost și pe Transalpina și până la Iași, Oradea. Nu am avut niciodată probleme”, a mai spus Sebastian Petercă.

Duminică, participanților din Moldova li se vor alătura și pasionații de mașini retro din Bistrița-Năsăud, pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu urmând să fie organizată o expoziție.

”Noi vom participa cu circa 15 mașini de epocă, iar expoziția se va desfășura între orele 12:00 – 15:00”, a spus Leon Măjeri, reprezentantul din județul Bistrița-Năsăud al Retromobil România.

Așadar, bistrițenii vor putea admira aceste bijuterii pe patru roți în cadrul expoziției care va avea loc mâine.

După expoziție, participanții la Raidul Moldovei vor pleca de la Bistrița spre Câmpulung Moldovenesc.

359 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.