FOTO/VIDEO: Retragere cu torțe la Bistrița, de Ziua Armatei României

La Bistrița, manifestările organizate cu prilejul Zilei Armatei României s-au încheiat printr-o ceremonie de retragere cu torțe desfășurată marți seara pe străzile orașului, acțiune la care au participat militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, oficialități locale, dar și locuitori ai orașului. 

În data de 25 octombrie, ca în fiecare an, Armata României își sărbătorește eroii. Și în această zi, Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița a dorit să comemoreze jertfa acestora. Ca o continuare a activităților desfășurate cu prilejul Zilei Armatei, în această seară are loc retragerea cu torțe. Brigada 81 este bucuroasă să fie alături de populația orașului Bistrița și să poată să desfășoare activitatea pe un itinerariu destul de lung, de aproximativ 5 km. Retragerea cu torțe e o activitate specific militară, care presupune un marș desfășurat de către o subunitate nivel companie însoțită de muzica reprezentativă a Brigăzii”, a spus colonel Florin Ștefănescu, locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Ceremonia de retragere cu torțe a început în curtea Protopopiatului Ortodox Bistrița, acolo unde a avut loc aprinderea torțelor.

Ulterior, militarii au pornit în marș pe străzile orașului, urmând traseul: Protopopiatul Bistrița- Pietonal Liviu Rebreanu – Piața Centrală – Strada Gheorghe Șincai – Strada Gării – Bulevardul Republicii – Strada 1 Decembrie – Strada Avram Iancu.

La marșul desfășurat pe străzile orașului au participat și bistrițeni, iar pe tot parcursul manifestării s-au cântat cântece patriotice.

Oameni de toate vârstele au venit să vadă ceremonia, dar cei care au fost impresionaţi au fost copiii.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, retragerea cu torțe cinstește memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate.