FOTO/VIDEO: Sala Polivalentă din Complexul Wonderland prinde contur

 -  -  1202Sala Polivalentă din Complexul Wonderland – Unirea, o investiție în valoare de peste 16 milioane de euro, prinde contur. Lucrările avansează de la o zi la alta și ar putea fi finalizate în toamna anului viitor, potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Eu mă bucur foarte mult că lucrurile au prins contur, au fost foarte multe lucrări care nu s-au văzut. Avem pe această platformă 650 de stâlpi forați pe care va sta sala. La fiecare pahar există între 4 și 12 stâlpi forați. În aceste pahare se montează grinzile și pe urmă urmează tribunele și toate celelalte. (…) Cred că ce a fost mai greu s-a depășit, partea de ieșire din pământ. Până la finalul lunii noiembrie vom avea montați toți stâlpii verticali și toate grinzile. (…) Așa cum am mai spus, vom avea o sală de 2.765 de locuri, care îndeplinește absolut toate standardele UEFA, inclusiv pentru meciuri de Champions League. (…) Mă bucur că avem un constructor local, care derulează lucrările în ritm alert și dacă toate lucrurile vor funcționa în mod normal, atunci sper ca viitorul campionat să înceapă în sala nouă, adică anul viitor pe vremea asta să avem șantierul finalizat. (…) Pe lângă sala mare, aici va mai fi o sală de atrenament, precum și un mini-hotel și toate facilitățile necesare pentru un complex sportiv. În spatele sălii urmează să amenajăm un stadion, iar lângă stadion vom face baza sportivă de tip 1, care în acest moment este în licitație la Compania Națională de Investiții. E una dintre cele 200 de baze sportive angajate de Guvernul României cu UEFA pentru campionatul UEFA 2020, iar dincolo de baza sportivă de tip 1, în momentul de față, colegii mei cred că au dat drumul la achiziție pentru studiul de fezabilitate al stadionului. Documentația pentru stadion o avem deja”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud spune că va purta discuții și cu noul primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc, pe marginea investițiilor pentru susținerea sportului.

”O să am o discuție, după ce se așază toate lucrurile și se constituie consiliile locale, și cu domnul primar Turc, legată de viziunea lui în ceea ce privește sportul și preluarea stadionului Jean Pădureanu. Am văzut că toți candidații, în campanie, au avut cam aceeași linie, aceea de a prelua stadionul Gloria și de a îl valorifica. Alegerile s-au terminat, campania electorală s-a terminat, oamenii așteaptă de la noi soluții. Din partea mea există toată deschiderea unei colaborări în interesul cetățenilor, a municipiului și a județului Bistrița-Năsăud. Vom vedea care este viziunea, dar eu cred că aici se poate dezvolta o zonă de agrement și de sport foarte importantă. Să nu uităm că în partea de dincolo de pârtie se construiește un Aquapark, în dreapta mea se va face un parc dendrologic. E o zonă foarte frumoasă, care se poate dezvolta în următorii 3 ani într-un mod spectaculos”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

Investiția în amenajarea Sălii Polivalente din Complexul Wonderland din Unirea este în valoare de peste 16 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.

Sala Polivalentă din Complexul Wonderland prinde contur

Sala Polivalentă din Complexul Wonderland prinde contur. #SalăPolivalentă #ComplexulWonderland #Unirea

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 5 octombrie 2020
0 notes
327 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *