FOTO/VIDEO: Sala Polivalentă din Unirea se transformă din proiect în realitate; lucrările sunt în plină desfășurare

 -  -  11099


Lucrările de construcție a noii Săli Polivalente din Unirea sunt în plină desfășurare, spune președinte Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Este maraton de lucrări la noua Sală Polivalentă din Complexul Sportiv Unirea. Echipa a început închiderea construcției cu panourile termoizolante cu miez de vată minerală, iar pentru că vremea ne permite, se lucrează și la terenurile exterioare, de: baschet, tenis, fotbal/handbal și la pista de atletism. De asemenea, cele 30 de camere duble, care vor găzdui sportivii veniți pentru competiții sau cantonamente, sunt deja conturate. Mai sunt lucruri de făcut, dar alături de o echipă serioasă și pusă pe treabă, continuăm munca”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Însă, cu toate că lucrările avansează în ritm alert, președintele CJ Bistrița-Năsăud afirmă că există posibilitatea ca acestea să nu fie finalizate până la sfârșitul anului 2021, termen prevăzut în contract.

Sunt probleme cu furnizarea de echipamente în toată lumea. Din cauza pandemiei, am primit termen pentru parchet și scaune abia anul viitor. Până în primăvara anului viitor va fi cu siguranță gata. Dar pe parcurs au apărut și probleme. De exemplu, vata cu care se va izola tavanul nu există în Europa. Este o vată specială pe care nu o mai fabrică nimeni… Când am proiectat totul nu ne-am imaginat că va veni pandemia, sau că unii se vor supăra pe China, care n-a mai dat drumul unor materiale, ca să arunce în aer piața europeană… E mai complicat”, a explicat Emil Radu Moldovan într-o emisiune de la Bistrițeanul Live.

Investiția în amenajarea Sălii Polivalente din Complexul Wonderland din Unirea se ridică la 96 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate de Guvernul României, în vreme ce investiția este derulată de Ministerul Derulării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții. 

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a acestui obiectiv a fost semnat în toamna anului 2019. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de asocierea dintre trei companii – SC Frasinul, Erbașu, Dico și Țigănaș. 

1 notes
224 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Sala Polivalentă din Unirea se transformă din proiect în realitate; lucrările sunt în plină desfășurare

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *