FOTO/VIDEO: Sala Polivalentă din Wonderland, în linie dreaptă. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat

 -  -  22106


În 20 de luni, municipiul Bistrița se va lăuda cu una dintre cele mai moderne săli polivalente din România, dau asigurări autoritățile din Bistrița-Năsăud. Vineri, 18 octombrie, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a unei săli polivalente în Complexul Sportiv din Wonderland a fost semnat. Investița este în valoare de peste 16 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.

Licitația pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de asocierea dintre trei companii – SC Frasinul, Erbașu, Dico și Țigănaș. Contractul are termen 20 de luni începând din 18 octombrie, din care 4 luni vor fi pentru proiectare, iar restul pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Ministrul interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul și viceprimarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, respectiv, Cristian Niculae, dar și reprezentanți ai companiilor care vor executa lucrările au efectuat, vineri, o vizită în teren pentru prezentarea amplasamentului și a investiției.

Astfel, potrivit președintelui CJ B-N, Emil Radu Moldovan, în primă fază va fi construită o sală polivalentă ultra-modernă, cu peste 2.500 de locuri, o pistă de atletism (132.5 m lungime), un teren de handbal (exterior), un teren de tenis (exterior) și un teren de baschet (exterior).

Vor fi amenajate și circa 500 de locuri de parcare, atât pentru autoturisme, cât și pentru autocare.

Președintele CJ B-N a fost cel care a prezentat investiția:

Complex Sportiv Wonderland

Sala Polivalentă din Wonderland a intrat în linie dreaptă. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat, iar în cel mult 20 de luni, autoritățile dau asigurări că municipiul Bistrița va avea una dintre cele mai moderne săli din România, cu peste 2.500 de locuri. Iată detaliile contractului.https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-sala-polivalenta-din-wonderland-in-linie-dreapta-contractul-pentru-executia-lucrarilor-a-fost-semnat/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 18 octombrie 2019

 

Astăzi începe proiectarea. După cele 4 luni o să înceapă execuția acestui complex sportiv, a acestei săli polivalente cu aproape 5.000 de locuri, dacă e să ținem cont și de această funcțiune de săli de concerte. E una din primele săli pe care o demarăm și care va putea fi folosită și pentru concerte, pentru funcțiuni multiple. Sperăm ca peste 20 de luni, undeva în 2021, să venim la primul eveniment care va fi organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”, a declarat directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu.

La rândul său, ministrul MDRAP, Daniel Suciu, a adăugat că ”am o foarte mare mulțumire sufletească. Îi felicit pe colegii mei de la CNI și să le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru județul Bistrița-Năsăud și, ca să parafrazez un clasic în viață, chiar pot să spun că e rezolvat. Tot ce mi-am propus și ne-am propus pentru județul Bistrița-Năsăud, în cele peste 7 luni de când ocup această poziție, am dus la bun sfârșit”. 

Emil Radu Moldovan a mai completat că tot în zona noii Săli Polivalente, autoritățile au în plan să construiască și un stadion cu 12.000 de locuri, pentru care în momentul de față se lucrează la elaborarea studiului de fezabilitate. Autoritățile speră să îl finalizeze până la finele acestui an, astfel încât acesta să fie transmis Companiei Naționale de Investiții în vederea finanțării. ”Sunt convins că și stadionul va arăta într-un fel special”, a mai spus Moldovan.

Totodată, Complexul Sportiv din Wonderland va avea în viitor și o bază sportivă ”TIP 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/ handbal/ baschet, cort vestiare), investiția urmând să fie susținută tot prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

De asemenea, din fondurile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va fi construită și o pistă de alergare.

După prezentarea din teren, la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat contractul propriu-zis.

Astfel, în 2021, municipiul Bistrița va avea o nouă sală polivalentă.

Suprafața întregului complex va fi de 30.166 mp (3 hectare).

2 notes
1231 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO/VIDEO: Sala Polivalentă din Wonderland, în linie dreaptă. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *