FOTO/VIDEO: Șapte persoane, dintre care patru copii, evacuate dintr-o casă cuprinsă de flăcări, în municipiul Bistrița

 -  -  1176


Șapte persoane care locuiau ilegal într-o casă din cartierul Ștefan cel Mare al municipiului Bistrița au fost evacuate de jandarmi și pompieri, după ce în imobil izbucnise un puternic incendiu.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, din casa cuprinsă de flăcări au fost evacuați trei adulți și patru copii, dintre care un bebeluș de doar 2 săptămâni. Cele șapte persoane dormeau în momentul în care în casă izbucnise un incendiu, norocul lor fiind că o patrulă a Jandarmeriei a zărit fumul dens care ieșea din imobil și le-a sărit în ajutor.

În jurul orei 09.00, jandarmii care se aflau într-o acțiune de patrulare au zărit inițial un fum dens care ieșea de la o casă din cartierul Ștefan cel Mare. Imediat jandarmii au oprit mașina, au intrat în imobilul respectiv și au constatat faptul că în interior se aflau mai multe persoane. Oamenii legii i-au trezit pe cei trei adulți și patru copii care încă dormeau, i-au evacuat cât au putut de repede și i-au urcat în autospeciala Jandarmeriei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și persoanele în cauză au fost transportate la Viișoara, la domiciliul părinților”, precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

La fața locului, pentru stingerea incendiului, a fost solicitată și intervenția pompierilor, care acționează cu autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea flăcărilor. Fumul dens a putut fi observat de la distanță.

După ce incendiul va fi lichidat, pompierii vor stabili și cauza producerii acestuia.

ACTUALIZARE

La momentul sosirii forțelor la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul imobilului. Intervenția a durat aproximativ o oră. Incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la imobilele învecinate. A fost afectat un hol și acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 80 mp”, a anunțat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

FOTO: Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud

0 notes
301 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *