Ultimele noutati

FOTO – VIDEO: Sărbătoare a sașilor, de Ziua Unității Germane! Cu rădăcini germane 100% Thomas Hartig a vorbit despre mândria de a fi român!

Ziua Unității Germane a fost sărbătorită la Casa Argintarului de comunitatea restrânsă de sași bistrițeni.

La această întrunire, directorul filialei Forumului German Bistrița-Năsăud, Thomas Hartig a ținut un monolog în care a vorbit despre sași și modul lor de a vedea lucrurile în politică și administrație.

 

Thomas Hartig a amintit, despre avantajele celor care studiază la secția germană, despre faptul că obțin o diplomă recunoscută în spațiul unde se vorbește germana. Liderul sașilor a dat ca exemplu fostul director al Forumului care timp de un an a fost un profesor la Liviu Rebreanu și câștiga 800 de lei pe lună, iar când a plecat în Germania a ajuns să câștige de câteva ori salariul din țară… și asta datorită faptului că știa limba germană.

s7

s6

 

 

 

 

 

s5

s3

 

 

 

 

 

s4

s8

 

 

 

 

 

 

Discret și modest, a amintit în treacăt de Anita Hartig, fiica sa celebră în toată lumea!

 

h1

“Dacă trimiteți copiii la secția germană, pentru viitor au numai de câștigat și mă gândesc la fiii mei, care sunt undeva în lumea asta și își fac treaba și ne mândrim cu ei, la nivel local și chiar național. De Anita se zice> românca Anita Hartig: e româncă 50%… și eu sunt român deși am rădăcini germane 100%…. și mă mândresc cu asta!” – a completat Thomas Hartig.

 

La final, elevii secției germane de la Liviu Rebreanu au susținut un moment artistic și au prezentat o suită de dansuri săsești, în aplauzele de admirație a celor prezenți la acest eveniment.
Caricatură

Ziar de Bistrita