FOTO/VIDEO: Șoimii Carpaților au aterizat acasă!

 -  -  17442Militarii Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților” din Bistrița au ajuns teferi în România și așteaptă cu nerăbdare revederea cu cei dragi” anunță Ministerul Apărării Naționale, pe pagina oficială de pe o rețea de socializare. După 6 luni petrecute în Afganistan, militarii români vor fi din nou alături de familii.

Live: Șoimii Carpaților au aterizat acasa! 🦅Militarii Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților" din Bistrița au ajuns teferi în România și așteaptă cu nerăbdare revederea cu cei dragi.#MApN #afganistan

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 21 februarie 2019

Înainte de a porni spre România, în Baza Militară Aeriană Kandahar, a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea – primirea misiunii între Batalionul 812 de Protecția Forței “Șoimii Carpaților” și Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”.

În cadrul acestui eveniment, Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan Bistrița precizează că ”pentru contribuția adusă la îndeplinirea misiunilor Combined Task Force Dragon Hawks și pentru realizări meritorii obținute pe timpul participării la Misiunea Resolute Support din Afganistan, locotenent – colonelul Dan – Valer Orza, comandantul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” și subofițerul de comandă al aceluiași batalion, plutonierul adjutant principal Daniel Donat, au fost decorați de către locotenent-colonelul Keith Benedict cu Medalia Ordinului Saint Maurice”. 

Ordinul Saint Maurice a fost înființat în anul 1996 și este acordat de către Asociația Națională a Infanteriei din Statele Unite ale Americii (National Infantry Association). Nominalizații trebuie să fi avut o contribuție semnificativă în sprijinul Infanteriei și trebuie să reprezinte cele mai înalte standarde de integritate, caracter moral, competențe profesionale și dedicație.

Reamintim că peste 400 de militari ai Batalionului 812 Protecţia Forţei “Şoimii Carpaţilor” au executat, în perioada august 2018 – februarie 2019, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Militară Kandahar, precum şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea, înfiinţată în urmă cu 23 de ani, a mai fost prezentă în teatrele de operaţii din Angola (în anul 1997), Irak (în perioada 2004-2005) şi Afganistan (între anii 2002-2003, 2006-2007 şi 2010 – 2011).

ACTUALIZARE

Și Brigada 81 Mecanizată General ”Grigore Bălan”Bistrița anunță că ultimul detașament al „Şoimilor Carpaţilor” a ajuns acasă, joi 21 februarie, în efectiv complet!

”În ultimul zbor a fost prezentă și comanda Batalionului 812 Protecția Forței „Şoimii Carpaţilor”, însoțită de Drapelul de Luptă. Militarii au fost întâmpinaţi şi felicitaţi pentru modul de îndeplinire a misiunii, de către comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Dorin Blaiu şi de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, general de brigadă Mircea Gologan” precizează Brigada 81 Mecanizată General ”Grigore Bălan”.

FOTO: Radu Bungărdean, Florin Petruț – Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan Bistrița

VIDEO: MAPN

17 bookmark
0 notes
167 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.