Eveniment

FOTO/VIDEO: Sportivi legitimați la cluburi din Bistrița-Năsăud, felicitați de premierul Nicolae Ciucă

 -  - 


Sportivii români care au obținut performanțe la competițiile internaționale organizate în ultima perioadă au fost felicitați de premierul României, Nicolae Ciucă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la București. 

Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Victoria, premierul Nicolae Ciucă acordând distincții sportivilor care în ultimele săptămâni au adus medalii României la campionatele internaționale. Au fost recompensați pentru eforturile depuse sportivi de la mai multe discipline – canotaj, tenis de masă, atletism, scrimă, kaiac – canoe și judo. Printre cei premiați s-au numărat și sportivi legitimați la cluburi din județul Bistrița-Năsăud.

După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii, bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg. Am ascultat cu toții, de acasă, imnul României de mai multe ori și, în felul acesta, recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitările pe care noi, astăzi, vi le adresăm în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară. Se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Așa este, datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, datorită eforturilor reușiți să duceți numele României, să duceți simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru asta, în numele guvernului și în nume personal, vă mulțumesc și exprim încă o dată recunoștința și aprecierea. Știm foarte bine că v-ați pregătit în condiții nu tocmai normale. În ultimii ani, criza pandemică a afectat și domeniul sportiv și, cu toate acestea, când probabil nimeni nu se mai aștepta să avem acest moment de satisfacție și de mândrie națională, voi ați reușit ca la competițiile la care ați participat să obțineți rezultate deosebite. Sigur, tonul l-a dat David Popovici în urmă cu o lună și jumătate, când a reușit, după 48 de ani, să obțină o performanță remarcabilă. Încă o dată, după 48 de ani. De asemenea, am reușit, dacă nu mă înșel, după 20 de ani, să obținem și o medalie la atletism, pe aceeași arenă, în capitala Bavariei. Am reușit să obținem rezultate remarcabile la canoe. Domnul Chirilă a fost absolut remarcabil și, așa cum am spus când ne-am salutat, memoria lui Ivan Patzaichin și a rezultatelor obținute a fost pe deplin ridicată la nivelul de ambiție al canotorilor români, a lui Ivan Patzaichin, de cu mulți ani în urmă. Sigur, sunt celelalte discipline sportive, canotaj, de exemplu, cu rezultate remarcabile, tenis de masă, haltere, tenis de câmp. Sunt discipline despre care, în ultima perioadă, aproape că nu se mai vorbea. Prin ceea ce ați reușit să obțineți la aceste competiții, sunt convins că veți trezi din nou interesul și dorința fiecăruia dintre pentru sport. Sper ca fiecare român să poată să vă copieze modelul, nu neapărat în performanță, ci să facă sport, pentru că sportul ne ajută pe toți să fim mai sănătoși, ne ajută pe toți să putem să menținem un spirit de echipă și ne ajută pe fiecare dintre noi să respectăm atât reguli personale, cât și reguli de competiție”, a spus Nicolae Ciucă în timpul ceremoniei.

În ceea ce îi privește pe sportivii premiați, de la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au ales cu distincții sportiva Ioana Sîngeorzan de la Secția Tenis de Masă a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, care a fost recompensată pentru medalia de argint obținută cu echipa de la Europenele de juniori și locul 5 la dublu mixt, precum și antrenoarea acesteia – Mihaela Șteff. Celei din urmă i-au fost recunoscute meritele pentru Europenele de Seniori, unde România a obtinut 4 medalii: aur, argint si bronz la dublu feminin și argint la dublu mixt.

De asemenea, sportivele care fac parte din secția de Tenis de Masă a CSM Bistrița – Ungvari Evelyn și Sîngeorzan Cristina – au participat la ceremonia organizată de Guvern, ele fiind felicitate pentru rezultatele obținute la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Belgrad.

Totodată, halterofilii Cosmin Isofache și Narcis Papolți de la CSM Bistrița, împreună cu antrenorul Ovidiu Fătu, au fost felicitați de premierul Nicolae Ciucă pentru reușitele obținute la campionatele Europene de juniori de la Raszyn, Polonia.

 

191 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.