FOTO/VIDEO: Sute de credincioși au fost prezenți la hramul Mănăstirii ‘Sfântul Ilie’ din Nușeni

 -  -  948


Sute de credincioşi au participat, luni, la Nușeni, la hramul Mănăstirii “Sfântul Ilie”.

Oamenii au ascultat liturghia din curtea lăcaşului de cult, acolo unde, datorită suprafeţei generoase, s-au putut păstra măsurile de distanţare fizică impuse de autorităţi.

Slujba a fost oficiată de ÎPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți.

Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Nuşeni a fost înfiinţată în anul 1991. Biserica așezământului monahal a fost construită în anul 1998.

Publicată de Vasile Hertely pe Luni, 20 iulie 2020

Mănăstirea de călugari de la Nuşeni desfăşoară o amplă activitate misionară, implicându-se în diverse campanii umanitare.

În calendarul creştin-ortodox Sfântul Ilie este pomenit ca făcător de minuni şi exemplu de credinţă pentru că prin rugăciunile sale, şi puterea încredinţată de Dumnezeu, el a provocat o secetă cumplită din Israel şi apoi a adus ploile care au salvat poporul evreu de la pieire. Fiind unul dintre Profeţii evrei, Biserica Ortodoxă îl cunoaşte sub numele de Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul.

FOTO/VIDEO: Facebook – Vasile Hertely, Emil Radu Moldovan

0 notes
73 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *