Cele mai citite știri

FOTO/VIDEO: Toamna, anotimpul recoltei. Ofertă bogată la expoziția cu vânzare din Complexul Heidenfeld din Viișoara

 -  - 


Legume, fructe, miere, siropuri naturale, dulcețuri, must, murături sau zacuscă. Toate aceste produse și multe altele se găsesc la ”Toamna bistrițeană”, eveniment care are loc în acest final de săptămână în Complexul Heidenfeld din Viișoara.

Potrivit Primăriei Bistrița, la ediția a XIX-a, organizată după doi ani de pauză pandemică, şi-au anunţat participarea circa 35 de producători agricoli şi ferme pomicole din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În incinta Complexului Heidenfeld sunt amenajate căsuțe și standuri unde sunt expuse produsele oferite spre vânzare.

Au venit cu marfă producători din Bistriţa, Monor, Petriș, Şintereag, Floreşti, Mocod, Şieu Sfântu, Runcu Salvei și alte zone din județ.

”Am venit la ‘Toamna bistrițeană’ cu multe legume, toate soiurile, multe varietăți: ardei kapia, gogoșari, ardei gras, țelină, vinete, varză, conopidă, cam tot ce se folosește în această perioadă”, a spus Cristina Simionca de la Monor, care a adăugat că, deși vara a fost una dificilă din pricina secetei, producția a fost totuși una bună.

Anul agricol a fost unul greu, dar productiv până la urmă. Am avut o vară grea, secetoasă și destul de dificilă. Producția s-a lăsat așteptată, dar a fost bogată”, a completat Cristina Simionca.

În ceea ce privește prețurile, producătoarea din Monor afirmă că acestea sunt ceva mai mari față de anul trecut.

”Ținând cont că totul s-a scumpit foarte mult, în special motorina pe care o folosim zi de zi, să zicem că putea fi mai bine. Ținem cont și de salariile care sunt și de faptul că lumea trebuie să își permită să își cumpere ceea ce are nevoie. Mai strângem și noi cureaua, mai strâng și oamenii și mergem înainte”, a mai spus sursa citată.

De asemenea, gospodine pricepute au preparat tot felul de produse numai bune de pus în cămară, oferta din acest punct de vedere fiind și ea bogată. Se găsesc spre vânzare diverse sortimente de dulcețuri și siropuri naturale, precum și murături sau zacuscă.

Nu lipsește nici mustul proaspăt, acesta fiind la mare căutare.

Primăria Bistrița va premia cele mai apreciate legume, fructe şi produse apicole, fiind oferite câte trei distincţii la fiecare categorie.

Pe lângă standurile la care sunt expuse spre comercializare bucatele toamnei, există și perimetre destinate alimentației publice.

De asemenea, vizitatorii târgului se pot bucura şi de spectacole folclorice.

Vor încânta publicul nouă ansambluri : „Cununa de pe Someș”, „Balada” și „Cununița” din Bistrița, “Spice mureșene” din Târgu Mureș, „Cetina” din Lunca Ilvei, “Florile Ceahlăului” din Piatra Neamț, „Păunița” din Sângeorz-Băi, “Tulnicul” din Baia Mare„ “Mugurelul” din Cluj-Napoca, dar și un grup vocal de juniori – “La fântâna satului” din Șieu-Măgheruș.

Pe scenă vor evolua și soliştii Sava Negrean Brudaşcu, Marius Ciprian Pop, Iulia Bucur Roman, Alexandru Brădăţean, Oana Bozga Pintea şi Alexandru Pop.

”Toamna bistrițeană” are loc în zilele de 24 și 25 septembrie. Pe parcursul acestor două zile, Piaţa Decebal şi cea de pe strada Tărpiului sunt închise pentru igienizare.

 

482 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.