FOTO/VIDEO: Transportul de persoane, în atenția polițiștilor din Bistrița-Năsăud. S-au aplicat amenzi de peste 11.000 de lei

 -  - 


Polițiștii Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud au desfășurat vineri, la nivel județean, o nouă acțiune de control pe linie rutieră, vizate de această dată fiind autovehiculele destinate transportului public de persoane.

Acțiunea s-a derulat în contextul începerii cursurilor școlare, pentru a ne asigura de un transport public sigur și în deplină legalitate. Activitățile desfășurate de polițiști au urmărit prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind efectuate verificări cu privire la respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane, perioadelor de conducere, pauză și odihnă ale conducătorilor de autovehicule și normelor privind circulația pe drumurile publice”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, vineri dimineața, în intervalul orar 06.30 – 09:30, în municipiul Bistrița și celelalte orașe din județ au fost instituite mai multe filtre de control. În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit și aparatele etilotest.

Pentru abaterile constatate în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 11.305 lei, fiind constatate 8 fapte de încălcare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, o sancțiune conform Legii 38/2003 privind regimul de transport și o sancțiune conform HG 69/2012, privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare.

Vizualizări 361 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.