FOTO/VIDEO: Trei cetăţeni francezi și un bistrițean, reţinuţi pentru braconaj

 -  - 


Un român și trei cetățeni francezi au fost reținuți de polițiștii din Bistrița-Năsăud, după ce au fost prinşi în flagrant în timpul unei acţiuni de braconaj, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”În seara de 21 septembrie, polițiștii Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud au prins în flagrant delict mai multe persoane, care ar fi participat la activități de braconaj, în comuna Sânmihaiu de Câmpie. Astfel, luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au prins, în flagrant delict, un bărbat, de 44 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie și trei cetățeni francezi, cu vârste cuprinse între 51 și 74 de ani, care ar fi participat la o partidă ilegală de vânătoare. Totodată, doi dintre cetățenii francezi ar fi avut asupra lor două arme letale, cu destinația vânătoare, care ar fi aparținut bărbatului din Sânmihaiu de Câmpie”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 19-21 septembrie, cei patru ar fi mai desfășurat 6 acțiuni de vânătoare neautorizate și ar fi împușcat 6 căpriori, pe care ulterior i-ar fi transportat la locuința cetățeanului român.

De asemenea, în timpul acțiunilor de vânătoare, cei trei cetățeni francezi ar fi deținut, purtat și folosit o altă armă letală, cu destinația vânătoare, care le-ar fi fost pusă la dispoziție de către bărbatul din Sânmihaiu de Câmpie.

La domiciliul acestuia, au fost descoperite și ridicate 6 trofee, carnea și 4 piei provenite de la căpriorii braconați, 5 arme deținute legal și care ar fi fost folosite la acțiunile de braconaj, precum și un autovehicul care ar fi fost folosit la acțiunile ilegale de vânătoare.

Cei patru bărbați au fost conduși la sediul Poliției, iar, în urma audierilor, au fost reținuți. În cursul zilei de joi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și transportul vânatului dobândit în urma unor activități de braconaj.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud

Loading

bookmark icon