FOTO/VIDEO: Tronson de circa 7 km din DJ 172G, de la Satu Nou la Cușma, modernizat

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat, luni, lucrările de modernizare a unui tronson de circa 7 km din DJ 172G, între Satu Nou și Cușma.

Inaugurăm astăzi o parte din DJ 172G, fiind vorba despre tronsonul de la Satu Nou la Cușma. Acesta este unul din cele trei drumuri care ne-au mai rămas de finalizat pe marele proiect de interconectare a rețelei de drumuri județene cu cea de drumuri naționale și căi ferate din județul Bistrița-Năsăud. Este o lucrare care are trei părți. Prima parte a presupus modernizarea drumului de la Satu Nou la Cușma și a costat circa 24,5 milioane lei, circa 4,9 milioane euro, finanțare asigurată din fonduri europene și bugetul județului. A doua a vizat consolidarea traseului drumului care a alunecat pe o distanță de circa 4 km, valoarea fiind de 19 milioane lei, circa 3,8 milioane euro, finanțare din bugetul județului Bistrița-Năsăud. Cea de-a treia parte a vizat construirea unui pod pe DJ 172G, în Satu Nou, cu o valoare de 2,5 milioane lei, circa 490.000 de euro, finanțare asigurată din bugetul Consiliului Județean. Durata de garanție a lucrărilor este de 6 ani și jumătate. Din punct de vedere ochiometric lucrările arată foarte bine. Felicit proiectanții și constructorii. Mă bucur foarte mult că în județul nostru sunt companii care au crescut foarte mult cu sprijinul investițiilor publice și astăzi avem firme care au capacitate să facă orice tip de lucrare de infrastructură”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

La rândul său, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a punctat: ”O nouă investiție pe care Consiliul Județean a reușit să o finalizeze și care scurtează foarte mult ca și traseu de pe Valea Ilvelor până pe Valea Șieului. Este un drum foarte util tuturor locuitorilor care vor traversa județul dintr-o parte în alta. Succes în continuare și să sperăm că se vor finaliza toate proiectele pe care le aveți în derulare. Mulțumim pentru această investiție“.

Totodată, primarul comunei Livezile, Traian Simionca, a menționat că, în urmă cu 12 ani, nimeni nu visa că acest drum va fi reabilitat și că va exista o legătură între Cușma și Satu Nou și a mulțumit administrației județene pentru această investiție.

De asemenea, și primarul comunei Cetate, Dumitru-Lucian Tarniță, a mulțumit Consiliului Județean pentru că a modernizat acest tronson de drum.

În ceea ce privește modernizarea tronsonului de la Satu Nou – Cușma din DJ 172G, contractul a fost adjudecat de compania SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (pentru lucrări de construcție) și de societatea SOMES-TOP-GRUP SRL (pentru partea de proiectare).

De contractul privind lucrările de consolidare a drumului s-au ocupat SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL, DIMEX 2000 COMPANY SRL și DACIA FABER SRL (pentru lucrările de construcție) și societatea SOMEȘ – TOP – GRUP SRL (pentru partea de proiectare).

De contractul pentru construirea podului pe DJ 172 G, la Satu Nou, s-au ocupat companiile TRANS-SIMY S.R.L. (lucrările de construcție) și DP PROIECT S.R.L. (proiectare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *