FOTO/VIDEO: Turul orașului Bistrița pe bicicletă, alături de primarul Ioan Turc

 -  -  11109


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, împreună cu numeroși bistrițeni, atât copii, cât și adulți, au luat parte la turul ciclist organizat de municipalitate pentru a marca Ziua Națională a Bicicletei.

”De Ziua Națională a Bicicletei, am pedalat azi pe străzile Bistriței, într-un tur ciclist organizat de municipalitate prin proiectul Zero Carbon Cities, care promovează mobilitatea urbană durabilă, un transport ecologic și un mediu citadin neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon. (…) Zeci de bicicliști s-au putut bucura de vremea bună și au putut vedea Bistrița altfel, așa cum, în curând, vor avea ocazia tot mai des, fiindcă rețeaua de piste pentru cicliști va cuprinde peste 26 de kilometri pe raza municipiului. (…) Noile măsuri de relaxare nu puteau veni mai bine, iubitorii deplasării pe două roți având parte de o zi de neuitat”, a precizat primarul Ioan Turc.

Participanții la turul orașului pe două roți au pornit din Piața Centrală (din fața Primăriei Bistrița) și au urmat traseul Gheorghe Șincai – Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului – 1 Decembrie – Piața Unirii, punctul final fiind tot Piața Centrală.

Unii dintre aceștia au profitat de ocazie pentru a se fotografia alături de primarul Ioan Turc.

Tot astăzi, în Pădurea Schullewald, Direcția Educație-Turism din cadrul Primăriei Bistrița, în parteneriat cu Asociația “Bistritz Bike Shop” și Levente Ianosi (ambasador al mobilității durabile), a organizat, pentru copii și tineri, probe distractive pe bicicletă, cu parcurgerea unor trasee cu diferite obstacole.

1 notes
234 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *