FOTO/VIDEO: Un TIR care transporta porci s-a răsturnat pe DN 17, în Piatra Fântânele

 -  -  11511


Vineri după-amiaza, un autotren care transporta animale s-a răsturnat pe DN 17, în Piatra Fântânele. UPDATE: Circa 100 de porci au murit în urma accidentului. Circulația se desfășoară pe un singur sens.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, autotrenul transporta porci, în cabina acestuia aflându-se două persoane.

La fața locului intervin echipaje de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului.

Din primele informații, cele două persoane din cabina autotrenului au ieșit din habitaclu, sunt conștiente”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În sprijin a fost direcționată și o automacara de la Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE

Polițiștii au stabilit că accidentul s-a produs pe Drumul Național 17, la ieșire din localitatea Piatra Fântânele.

”Conform primelor date, un autotren care circula pe direcția Suceava-Bistrița, condus de un bărbat de 50 de ani, din Satu-Mare, încărcat cu porci s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit și transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În zona în care s-a produs accidentul se circulă alternativ, pe un sens, iar polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului dirijează traficul. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, de la locul accidentului, echipajul de prim ajutor SMURD a preluat un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit leziuni la nivelul capului, toracelui și a unui membru superior. A fost stabilizat și transportat la UPU SMURD Bistrița.

”În autotren se aflau peste 600 de porcine, dintre care aproximativ 500 au fost găsite vii. Pompierii au procedat la extragerea tuturor porcilor care erau transportați în cuști special amenajate, iar cei care au supraviețuit urmează sa fie preluați de alt mijloc de transport pus la dispoziție de societatea de care aparțin”, a mai precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În aceste momente se lucrează pentru repunerea autotrenului pe roti, în vederea eliberării părții carosabile.

În acest caz a fost sesizată și Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

1 notes
636 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *