FOTO/VIDEO: Un bărbat amenință că își dă foc în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud

 -  -  31157


Un bărbat care se află în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița, în fața Instituției Prefectului, amenință că își dă foc, nemulțumit fiind de faptul că autoritățile nu ar fi reușit să îi rezolve o serie de probleme legate de un teren. Potrivit prefectului, bărbatul ar fi fost pus în posesia unui teren pe raza comunei Cetate, în suprafață de 6 hectare, dar nu este de acord cu amplasamentul acestuia.

În zonă intervin echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, care au încercuit perimetrul și au restricționat circulația.

Bărbatul s-a închis într-o mașină și amenință că își ia viața.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

Potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, bărbatul este ar fi fost pus în posesia a 6 hectare de teren în comuna Cetate, dar nu este de acord cu amplasamentul terenului.

Este vorba despre o suprafață de circa 6 hectare de teren. El practic a fost pus în posesia celor 6 hectare, dar nu este de acord cu amplasamentul. El spune că terenul l-a avut în altă parte. Are două hotărâri judecătorești. În ambele se vorbește despre suprafața respectivă, dar nu se vorbește despre amplasament. Cei din Comisia Locală de Fond Funciar l-au pus în posesie pe un teren pe care îl aveau la dispoziție și i-au dat două parcele de câte 3 hectare. Cu asta nu este de acord, cu amplasamentul. Acest caz l-am găsit în momentul în care am fost instalat ca prefect al județului Bistrița-Năsăud, adică de la sfârșitul anului 2019, dar era înregistrat cu câțiva ani înainte. Ceea ce am reușit eu, ca prefect, este să emit deja un titlu de proprietate pe una dintre suprafețe și urmează al doilea titlu de proprietate, pe care le contestă ca și amplasament. Cred că e o problemă locală acolo. Ei spun că asta este. De la bunică, mamă, tată, el nu are niciun act doveditor că ar avea terenul în locul respectiv și suntem în această situație neplăcută”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

ACTUALIZARE 2

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, bărbatul care amenință că își ia viața are 73 de ani și este din Bistrița Bârgăului.

”În cursul zilei de azi, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Bistrița au fost sesizați de către un cetățean care amenința că se sinucide. La fața locului au fost dirijate imediat mai multe echipaje de la Ordine Publică și Rutieră care au asigurat și delimitat perimetrul și au evacuat autovehiculele din apropiere. În zonă au fost direcționate echipe de jandarmi, precum și echipaje medicale. Totodată, a intervenit la fața locului o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar un negociator din cadrul aceluiași serviciu poartă discuții cu persoana în cauză, un bărbat de 73 de ani din Bistrița Bârgăului”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 3

Operațiunea forțelor de ordine s-a încheiat în jurul orei 13:00, când polițiștii au reușit să îi ia bărbatului butelia și cuțitul și să îl scoată din mașină. Acesta a fost condus la un echipaj medical, urmând să fie evaluat.

3 notes
282 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Un bărbat amenință că își dă foc în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *