FOTO/VIDEO: Viitorii absolvenți de liceu, interesați de oferta Extensiei Bistrița a UTCN

 -  - 


Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) și-a deschis porțile pentru liceenii din județul Bistrița-Năsăud care se pregătesc de admitere la facultate și le-a prezentat acestora oferta educațională pentru anul universitar 2022 – 2023.

Viitorilor absolvenți de liceu li s-a oferit posibilitatea să viziteze noul sediu al Extensiei Bistrița a UTCN, situat în Piața Centrală din municipiu, și să vadă cu ochii lor cum arată sălile de curs și laboratoarele în care se va desfășura procesul educațional.

Liceenii s-au arătat interesați de acest eveniment și au participat în număr mare la activitățile pregătite special pentru ei, care au inclus discuţii cu cadrele didactice și actualii studenți, precum și cursuri deschise sau demonstrații:

Acest eveniment pune accent pe ceea ce va însemna admiterea la Extensia Bistrița a UTCN. (…) Încercăm să le arătăm elevilor ce înseamnă specializările noastre de la Bistrița – Robotică, Sisteme de Producție Digitală, Inginerie Medicală, Inginerie și Management. (…) Cei care ne vizitează în aceste zile o să aibă ocazia să vadă tehnologie de ultimă generație, cu roboți umanoizi, cu tot felul de sisteme noi, mașini-unelte cu comenzi numerice. Încercăm să fim cât mai aproape de mediul industrial extrem de dezvoltat pe care îl are Bistrița și să dăm absolvenți care să facă cu succes parte din firmele pe care le avem aici. Noi avem semnate parteneriate cu mai multe companii din Bistrița”, a declarat directorul Extensiei Bistrița a UTCN, prof. dr. ing. Virgil Ispas.

prof. dr. ing. Virgil Ispas

De asemenea, și companiile din Bistrița care de-a lungul anilor au angajat absolvenți ai UTCN s-au alăturat inițiativei, printre acestea numărându-se și Leoni Bistrița.

Astăzi și mâine vă așteptăm la Zilele Porților Deschise organizate de UTCN Bistrița. Viitorilor studenți le este prezentată ofertă educațională pentru anul universitar 2022-2023. Ne bucurăm să avem posibilitatea de a le povesti tinerilor despre oportunitățile de carieră pe care le oferă LEONI Bistrița. În cadrul grupului german, fabrica noastră este recunoscută pentru centrul de excelență pe care l-a construit aici și, desigur, pentru specialiștii care lucrează în unitățile de producție din Bistrița și restul României (unii dintre ei fiind chiar foști absolvenți ai UTCN). Felicităm conducerea Extensiei din Bistrița și Consiliul Județean pentru eforturile de a atrage investiții în educație care să le permită tinerilor să învețe la cele mai înalte standarde. Îi asigurăm că din partea Leoni vor avea tot sprijinul necesar pentru a pregăti studenții pentru cariere de succes”, a transmis Leoni Bistrița.

Zilele Porților Deschise la Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca se desfășoară în perioada 7 – 8 aprilie, între orele 09:00 – 18:00.

În prezent, la Extensia Bistrița a UTCN urmează cursuri circa 450 de studenți.

FOTO/VIDEO: Facebook – UTCN Bistrița

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.