FOTO/VIDEO: Zeci de elevi din Beclean au primit „permis de circulație în siguranță”

 -  - 


Zeci de elevi ai școlilor „Grigore Silași” și „Petru Rareș” din orașul Beclean au primit, joi, „permis de circulație în siguranță” de la polițiști, după ce au învățat teoretic și practic principalele reguli de circulație.

În cadrul unei acțiuni a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, copiii au învățat regulile pe care trebuie să le respecte atunci când sunt pietoni sau circulă cu mijloace de transport în comun, după care au pus în practică ceea ce au învățat, într-o călătorie cu autobuzul, împreună cu polițiști. De asemenea, ei au răspuns unor chestionare cu întrebări referitoare la cele învățate.

Elevii cu vârste mai mari de 14 ani au repetat cu polițiștii de la rutieră regulile de circulație, au parcurs un traseu aplicativ pe bicicletă sau trotinetă, iar mai apoi au răspuns unor chestionare cu întrebări privind circulația cu bicicleta/trotineta.

La final, pentru că și-au însușit regulile de circulație, elevii participanți la acțiunea polițiștilor au primit din partea polițiștilor „permis de circulație în siguranță”.

La activitățile de astăzi au participat polițiștii Serviciului Rutier, ai Poliției Orașului Beclean, cei ai Biroului Siguranță Școlară și Prevenire a Criminalității.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului derulat de Primăria Beclean „Călătorește eco, călătorește sănătos!”, iar elevii au primit din partea autorităților locale diverse materiale cu elemente reflectorizante care să-i facă vizibili în trafic  și broșuri cu informații importante pentru siguranța lor.

Loading

bookmark icon