FOTO/VIDEO: Zi de sărbătoare cu dublă însemnătate pentru pompierii militari bistrițeni

 -  - 


Cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri militari în orașul Bistrița, sâmbătă, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, a avut loc un ceremonial militar.

La acest eveniment important din viața salvatorilor bistrițeni au participat deputatul Bogdan Ivan, prefectul județului Bistrița – Năsăud, Mica Oprea, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, comandanții și șefii unităților militare aparținând  Sistemului National de Apărare, Ordine Publică si Siguranța Națională din județul Bistrița – Năsăud, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă și retragere ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și mulți alți colaboratori ai inspectoratului.

După un moment de reculegere pentru pompierii militari bistrițeni care au trecut la cele veșnice, inspectorul șef, colonel dr. ing. Constantin Florea, a oferit plachete aniversare tuturor celor care au condus destinele și au contribuit la dezvoltarea subunității bistrițene de-a lungul timpului, precum și partenerilor locali din administrația județeană și a municipalității.

În a doua parte a ceremonialului militar, 40 de tineri au jurat credință României, au jurat că vor fi alături de oameni oricând va fi nevoie. Jurământul militar este legământul sacru față de țară.

„Jur credinţă patriei mele, România.

Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.

Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, au rostit cei 40 de tineri.

Comanda ISU Bistrița – Năsăud le-a urat bun venit și i-a asigurat de tot sprijinul necesar în cariera militară pe care și-au ales-o.

După o perioadă de pregătire în cadrul programului de formare inițială a soldaților profesioniști, a avut loc ceremonia de depunere a legământului de credință față de Patrie.

Pentru cei 40 de tineri urmează încă o perioadă de pregătire profesională care să le permită ulterior să intervină în gestionarea situațiilor generate de diferite tipuri de risc (furtuni, viscol, inundații, alunecări de teren, secetă,  temperaturi extreme, incendii de vegetație uscată, cutremure de pământ, accidente, avarii și incendii în industrie, epizootii, epidemii, incendii etc).

După finalizarea perioadei de pregătire, acești tineri își vor desfășura activitatea în subunitățile de intervenție din cadrul ISU Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.