FOTO/VIDEO: Ziua Forțelor Terestre, marcată și la Bistrița

 -  -  1025


Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre ale Armatei României, la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița a avut loc vineri, 23 aprilie, un ceremonial militar-religios dedicat acestui eveniment.

Activitatea s-a desfășurat în format restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, printre participanți numărându-se și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prefectul județului, Stelian Dolha, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, dar și deputatul Diana Morar și alți reprezentanți ai instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud.

După momentul religios, în memoria eroilor a fost depusă și o coroană de flori.

De asemenea, tot cu prilejul acestei zile, vineri seara va avea loc și un concert festiv, acesta urmând să fie transmis online pe pagina de Facebook a Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Data de 23 aprilie aduce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, în vremuri mai vechi sau mai noi, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranța noastră. În caledarul creștin-ortodox, această zi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, aleasă ca aniversare a Forțelor Terestre Române, are semnificația iubirii profunde pentru neam și țară pe care ostașul roman o poartă în sufletul său. Tradiția de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca patron spiritual și ocrotitor al Forțelor Terestre izvorăște din însăși vitejia, puterea și credința lui, calități ce constituie un adevărat imbold pentru generațiile de tineri care apără țara sub faldurile Drapelului de luptă și reprezintă dovada de nezdruncinat a perenității existenței celor două instituții fundamentale – Biserica și Armata – care ocrotesc spiritul, liniștea și pacea poporului român”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

0 notes
150 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *