FOTO/VIDEO: Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Bistrița sub privirile curioase ale copiilor

 -  -  22880Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, circa 500 de preșcolari și elevi din Bistrița sunt așteptați, miercuri, să treacă pragul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, unde vor avea ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă o carieră militară.

Cu prilejul Zilei Porților Deschise, pe platoul din curtea Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților”, militarii au pregătit și o expoziție de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii şi echipamentelor militare din dotarea structurilor Garnizoanei Bistriţa.

Încă de la deschiderea evenimentului, zeci de preșcolari și elevi însoţiţi de cadre didactice au trecut pe la toate standurile special amenajate profitând și de faptul că au putut să testeze echipamentele militarilor, dar și aparatura pe care aceștia o folosesc în misiuni.

Cei mai mulți dintre copilași au fost fascinați de taburile expuse, dar și de armamentul militarilor, pistoalele și puștile reprezentând încă un punct de atracție pentru copii.

De asemenea, mulți dintre cei prezenți nu au ratat ocazia de a se juca cu Jack, un cățel foarte prietenos.

Totodată, pentru tinerii interesaţi să urmeze cursurile unei instituţii militare de învăţământ, Biroul Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud a prezentat oferta educaţională şi de promovare a carierei militare.

În semn de mulţumire și apreciere pentru că i-au vizitat, copiii au avut parte și de un moment artistic susținut de fanfara Garnizoanei Bistriţa.

Ziua Porților Deschise la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistrița. https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-ziua-fortelor-terestre-sarbatorita-la-bistrita-sub-privirile-curioase-ale-copiilor/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 17 aprilie 2019

Militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre pe data de 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei.

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, se organizează manifestări dedicate acestei sărbători în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan, acestea cuprinzând expoziţii, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

22 bookmark
0 notes
605 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.