FOTO: Ziua de 9 mai, celebrată la Bistriţa printr-un ceremonial militar şi religios

 -  -  111730Cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene, la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș a avut loc, joi, un ceremonial militar și religios.

Evenimentul a început la ora 12:00 și a cuprins o serie de momente, printre care acordarea onorului militar, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea unui serviciu religios, depunerea unei coroane de flori și defilarea gărzii de onoare.

Faptul că astăzi serbăm Ziua Europei, din postura deținerii pentru o perioadă de 6 luni a Președinției Consiliului Uniunii Europene, trebuie să ne amintească de cel puțin alte două evenimente fără de care această performanță a României, ca țară și ca națiune, nu ar fi fost posibilă: Independența României și Încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa. (…) Istoria este făcută de oameni. Așadar, fiecare dintre noi este important. Așa cum detaliile fac diferența și gesturile frumoase, acțiunile corecte, altruismul și înțelepciunea influențează parcursul unei țări, al comunității din care facem parte. Cred în România și în români, cred în Uniunea Europeană și în parteneriatul care a adus progresul în viața noastră a tuturor, fiind convinsă că destinul nostru ca națiune se contopește cu cel european. La 12 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, putem constata beneficiile acestui demers, precum și eforturile conjugate ale tuturor statelor membre de a se adapta noilor provocări, de a răspunde acestora cu proiecte care să întărească încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană. Este important ca toți să înțelegem rolul pe care îl avem și să continuăm să fim parteneri de încredere în acest spațiu european, care duce mai departe dezideratele înaintașilor și creează un viitor sigur urmașilor! La mulți ani, Uniunea Europeană!La mulți ani, România europeană!La mulți ani, cetățeni europeni!”, a spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, care a transmis mesajul Ministerului Afacerilor Interne.

La eveniment au luat parte oficialități județene și locale, precum și un număr mare de elevi.

FOTO: Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud

11 bookmark
1 notes
455 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Ziua de 9 mai, celebrată la Bistriţa printr-un ceremonial militar şi religios

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.