FOTO: Ziua Drapelului la Bistrița. Ceremonie restrânsă în Piața Centrală

 -  -  2993Vineri, în Piața Centrală din municipiul Bistrița a avut loc o scurtă și restrânsă ceremonie organizată cu prilejul Zilei Drapelului Naţional al României. La eveniment au participat câțiva dintre reprezentanții instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud, care au respectat măsurile impuse de pandemia de coronavirus. De asemenea, înainte și în timpul ceremoniei, ofițeri din cadrul Jandarmeriei și Poliției Militare au împărțit măști de protecție bistrițenilor care au luat parte la eveniment, asigurându-se totodată că se respectă măsura distanțării sociale.

Activitățile dedicate acestui eveniment au început încă din data de 25 iunie, când militarii Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” au coborât Drapelul de pe catargul din Piața Centrală și l-au depus în Biserica ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Activitățile au continuat pe parcursul zilei de vineri, 26 iunie, când a fost oficiată o slujbă de sfințire a Drapelului Național al României, urmată de o ceremonia publică de înălțare a Tricolorului pe catarg.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a adresat celor prezenți câteva cuvinte și a transmis mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul acestei zile importante pentru poporul românesc.

Astăzi este Ziua Drapelului Național, simbol drag al unității și identității naționale, zi pe care o dedicăm în esență tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut cinste României și Tricolorului. Sunt toți acei bravi români care în trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apărarea pământului strămoșesc, sunt toți cei care în vremurile noastre contribuie la buna reputație a României, făcând-și datoria cu profesionalism și curaj în diferite teatre de operațiuni și în misiuni internaționale și toți cei ale căror performanțe în diferite domenii au făcut ca Tricolorul să fie înălțat pe cel mai înalt catarg. Și, cel mai recent, Drapelul Național i-a însoțit pe medicii români și personalul medical care, anul acesta, pe fondul crizei sanitare generată de noul coronavirus, și-au ajutat colegii din Italia, Statele Unite și Republica Moldova, iar seriozitatea și competența cu care s-au implicat în salvarea de vieți au făcut cinste românilor și României. Le mulțumim tuturor, cu respect și admirație! Tricolorul reprezintă istoria noastră și întregul popor, cu oameni care ne-au dat de atâtea ori prilejul să ne mândrim că suntem români.La mulți ani, România! La mulți ani, Drapelului Național!”, a spus Stelian Dolha.

Aceasta a fost prima ceremonie publică organizată la Bistrița de la debutul pandemiei și până acum, iar dată fiind situația epidemiologică actuală, ceremonia a fost organizată cu un număr restrâns de participanți și cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998.

🇷🇴Dedicăm această zi Drapelului Național, unul dintre cele mai dragi simboluri ale românilor, care este totodată…

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Vineri, 26 iunie 2020
2 notes
118 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO: Ziua Drapelului la Bistrița. Ceremonie restrânsă în Piața Centrală

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *