FOTO: Ziua Memoriei Victimelor Comunismului, marcată la Bistrița

 -  - 


Sâmbătă, la Monumentul Comemorării Victimelor Comunismului din municipiul Bistrița a avut loc o ceremonie militar-religioasă organizată pentru a marca Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România.

Cu acest prilej, prefectul județului, Stelian Dolha, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban: “Luna decembrie a devenit pentru România simbolul eliberării de sub dictatura comunistă. S-au împlinit zilele trecute trei decenii de când scânteia anticomunistă s-a aprins la Timișoara. Sfârșitul anului 1989, în care românii s-au ridicat cu mult curaj pentru libertate, adevăr și dreptate și au pus capăt regimului tiranic și corupt, a schimbat cursul istoric al României. (…) Avem atât datoria, cât și responsabilitatea față de sacrificiul eroilor Revoluției Române de la 1989 să apărăm drepturile, libertățile și valorile pentru care ei au luptat și să nu permitem niciunei puteri politice să mai acționeze împotriva cetățenilor. Iar pilda cea mai puternică a istoriei recente este că democrația, libertățile și dreptul fiecărui român la o viață prosperă trebuie apărate zi de zi, cu fermitate, pentru a ne asigura că represiunea și crimele împotriva propriului popor nu vor mai avea loc niciodată”.

La rândul său, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a transmis: ”Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România are o încãrcãturã aparte, pentru cã sunt comemorați acei eroi care sunt aproape contemporani cu noi. Sunt acei oameni valoroși, pentru care principiile și valorile lor nu au fost negociabile cu regimul totalitar din România de după cel de-al doilea Război Mondial. Să luăm exemplu din curajul lor, din principiile care i-au condus în viață și să-i comemorăm cum se cuvine pe acești eroi care s-au luptat pentru libertatea noastră!”.

Seria de evenimente a continuat cu o ceremonie publică la mormântul Eroului-Martir Ioan Sabău, în Brăteni.

Mâine, la Cimitirul Eroilor și în Piața Petru Rareș, vor avea loc alte evenimente organizate cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.