FOTO: Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans în mai multe școli din Bistrița-Năsăud

 -  -  1135


Pentru că în prima zi a lunii decembrie sunt liberi, elevii de la mai multe unități de învățământ din Bistrița-Năsăud au sărbătorit în avans Ziua Națională a României, diverse activități fiind organizate în școlile din județ.

Astfel, printre elevii care au marcat Ziua Națională a României în avans s-au numărat și cei de la Liceul Creștin Logos Bistrița, care au realizat și o hartă ”vie” a țării noastre.

Respectul față de țară, patriotismul, se dobândesc de la cele mai mici vârste. Ziua de 1 Decembrie, sărbătoare pentru toți românii, a fost marcată la nivelul Liceului Creștin Logos de activități specifice, la nivelul claselor, dar și prin activități colective. Elevii au fost implicați în activități de observare a simbolurilor României, a costumelor populare românești, au aflat povestea din spatele sărbătorii, au creat diverse obiecte specifice culturii românești și au intonat cu respect, imnul național. La mulți ani, România!”, au precizat reprezentanții Liceului Creștin Logos într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Ziua Naţională a fost sărbătorită în avans şi la Școala Gimnazială ”Avram Iancu Bistrița”. Spre exemplu, clasei a V-a E au mers la școală îmbrăcați în port tradițional.

Cei mai mici dintre elevii de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița au intonat Imnul Național al României și au realizat activități interesante pentru a marca această zi.

Totodată, și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a fost marcată Ziua Națională:

Și elevii de la Liceul Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna au transmis un mesaj: ”Nu cunosc mândrie mai mare decât să fii român!”.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans și în alte unități de învățământ din Bistrița-Năsăud, iar la data de 1 decembrie va fi sărbătorită și de autorități. De la ora 11:00, în Piața Centrală din municipiul Bistrița, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la care vor putea participa cel mult 200 de persoane.

1375940cookie-checkFOTO: Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans în mai multe școli din Bistrița-Năsăud
0 notes
260 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.