FOTO: Zonă de promenadă în centrul comunei Prundu Bârgăului. Vezi ce prevede proiectul privind amenajarea râului Secu!

 -  -  1513


 

 

Primăria comunei Prundu Bârgăului a semnat un proiect în valoare de peste 500.000 de lei prin care va executa lucrări de amenajare a râului Secu, inclusiv transformarea zonei centrale a localității într-una de promenadă.

Potrivit primarului Doru Crișan, proiectul va pune în siguranță malurile și va transforma zona centrală a localității într-o zonă de promenadă, cu spații verzi, cu faleză și locuri de relaxare.

”Lucrările vor viza regularizarea albiei râului Secu pentru asigurarea unei secțiuni de scurgere corespunzătoare. De asemenea, se vor amenaja ziduri de sprijin pentru protejarea malul drept al râului dar și o faleză pe malul stâng și trepte de acces. Va fi o zonă pietonală, cu acces la faleză. Vom amenaja și locuri de parcare și spații verzi”, precizeazăprimarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Proiectul, în valoare de 550.887 lei (fără TVA), este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și vizează curățarea și amenajarea albiei râului care momentan este într-o stare necorespunzătoare.

Albia va fi modernizată pe o suprafață de 968 metri pătrați, vor fi amenajate ziduri de sprijin pe o suprafață de 192 de metri, faleza va avea 130 de metri.

Totodată, vor fi amenajate alei și spații verzi și vor fi exista și 27 de locuri de parcare.

Zona va fi dotată cu bănci, stâlpi de iluminat și suporți pentru biciclete.

0 notes
638 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *