FOTO/VIDEO: ”Bunătăți din PASUL TIHUȚA”. Povestea unui tânăr de doar 20 de ani, care și-a urmat visul și a creat un brand menit să promoveze produse sănătoase

În secolul XXI, când piața este invadată de alimente pline de conservanți sau aditivi alimentari, din ce în ce mai mulți cumpărători încearcă să găsească producători care încă mai păstrează rețetele originale și care se axează pe produse ecologice.

Un astfel de exemplu este și un tânăr de doar 20 de ani din județul Bistrița-Năsăud, pentru care calitatea este pusă pe primul loc și care dovedește că dacă ai ambiție și voință poți reuși. Când alți tineri de vârsta lui au cu totul alte preocupări, Constantin Bugnaru și-a îndeplinit un vis. Costi, așa cum îl strigă prietenii, a crescut într-o zonă în care mirosul proaspăt și catifelat al fructelor de pădure alături de aerul curat te fac să îți dorești ca timpul să stea în loc – Pasul Tihuța. Fiind obișnuit de mic cu gustul pur și alimentele sănătoase s-a gândit să încerce să mai păstreze ceva din amintirea copilăriei. Așa se face că, dulceața mamei sale i-a fost sursă de inspirație și a creat un brand –” Bunătăți din Pasul Tihuța”. Costi produce dulcețuri de diverse sortimente care sunt foarte apreciate de cei pe masa cărora au ajuns până acum borcănașele” minune”.

În urmă cu trei ani a început timid să producă primele borcănașe cu dulceață de căpșuni

Totul a început în urmă cu trei ani povestește tânărul care, în viitor, are toate șansele să devină un producător de succes.

20265066_1892218804431379_3901887765225894778_n”În anul 2014 am pus bazele unei idei pe care o aveam de mult timp. Ce idee? Dulcețuri, să fac dulcețuri. Menționez că o mare dorință de-a mea a fost să evit conservanții, motiv pentru care dulceața produsă de mine este naturală, fără conservanți şi aditivi” susține Costi.

Tânărul recunoaște că rețeta îi aparține mamei sale și își dorește să o ducă mai departe. ”Rețeta minunată a mamei mele, fructele naturale din plantația de căpșuni, entuziasmul și energia specifică tinereții au fost pilonii primordiali în crearea acestui brand” a mai completat tânărul (foto stânga).

A început mai întâi cu dulceața de căpșuni, deoarece familia tânărului deține o plantație în Pasul Tihuța, astfel că fructele folosite în prepararea dulceții sunt absolut eco. Împreună cu mama sa au făcut mai multe borcănașe cu gem, care, inițial, au ajuns în cercul lor de prieteni și așa, încet, încet, pe baza recomandărilor au început să apară și clienți interesați de produs. În aceste condiții, Costi, ajutat doar de familie a produs mai multe borcane, reușind în scurt timp să își amenajeze și un stand la o pensiune din Pasul Tihuța, de unde cei interesați puteau să își achiziționeze produsele.

Nu a solicitat niciun fel de ajutor financiar extern

Cu toate că atât Uniunea Europeană, cât și Guvernul României au lansat mai multe programe pentru a veni în sprijinul tinerilor întreprinzători, Costi Bugnaru nu a solicitat până acum niciun fel de sprijin. A început de la zero cu doar câteva borcănașe cu dulceață de căpșuni, crescând treptat producția. ”Tot ce am făcut a fost pe cont propriu. Am cumpărat câteva borcane, am făcut etichete, am preparat dulceața și am început încet, încet să vând. Profitul l-am reinvestit și tot așa. Am reușit cât de cât să cresc. Anul acesta spre exemplu am produs 1.350 de borcănașe” spune tânărul.

20280662_1892495074403752_6945044515073163352_o 21032485_1906746022978657_1269856731484444559_n

 

 

 

 

 

 

În cei trei ani de când a pus bazele acestui mic business a reușit chiar să diversifice gama de produse marca ”Bunătăţi din Pasul Tihuța” și să ajungă acum să aibă în portofoliu șase produse, respectiv dulcețuri de căpșuni, de vișine, zmeură, afine, zmeură și afine și frăguțe. Disponibilitatea produselor este în funcție de sezonul de recoltare a fructelor.

Își vinde produsele pe bază de recomandări! Clienții comandă și primesc ”borcănașele minune” acasă!

Pentru că este la început de drum, nu are încă un plan bine pus la punct privind vânzarea produselor, însă, în cei trei ani a reușit să aibă clienți fideli, cărora le livrează chiar acasă comenzile. Livrări face chiar și pe raza municipiului Cluj-Napoca, acolo unde Costi locuiește momentan, fiind student la Universitatea Tehnică.

În plus, standul amenajat în incinta Pensiunii Pasul Tihuța stă la dispoziția celor care trec prin acea zonă și doresc să testeze dulceața ”made in Pasul Tihuța”. Costi participă și la diverse târguri de profil pentru a-și face cunoscute produsele și își dorește ca, de anul viitor, să poată să amenajeze standuri cu produsele sale și la Bistrița sau Cluj-Napoca.

În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de fruct, spre exemplu, un borcan cu dulceață de căpșuni sau zmeură, fără conservanți sau aditivi alimentari, costă 15 lei. Iar clienți sunt! Costi spune chiar că s-a confruntat și cu situația în care a avut cerere prea mare față de producția sa. ”Secretul calităţii dulcețurilor noastre constă în fructele de calitate superioară și dorința de a aduce toată puritatea naturii într-un borcănel prin rețetele tradiționale” mai completează cel care a înființat brandul” Bunătăți din Pasul Tihuța”.

Planuri mari pentru viitor! Vrea să se extindă și chiar să îmbunătăţească gama de produse, adăugând altele noi!

Costi Bugnaru are în continuare planuri și, deși este conștient că e greu să reușești să te menții pe piață în condițiile în care, în prezent, ofertele sunt extrem de variate, își dorește să meargă înainte și să înfrunte toate obstacolele care ar putea să îi stea în cale. ”Am înființat o firmă și îmi doresc să duc acest vis și la alt nivel. Chiar am în plan ca pentru anul viitor să încep să produc și zacuscă. Bineînțeles păstrând tiparul. Fără conservanți. Îmi propun ca anul viitor să am un stoc mult mai mare decât cel pe care l-am pregătit anul acesta și încet, încet să dezvolt o mică afacere pe marginea acestui vis al meu” completează producătorul bistrițean.

Prin produsele sale vrea să promoveze și zona montană a județului

Pe lângă faptul că produsele sale sunt absolut delicioase și este îndemnat să continue și să le promoveze, Costi își dorește ca prin aceste produse să promoveze și zona lor de proveniență – Pasul Tihuța.

19113497_1892819861037940_822405515021970501_n 20621881_1897949707191622_5642357787209190542_n

 

 

 

 

 

Îmi doresc ca prin produsele mele să promovez și zona montană, care are niște beneficii foarte mari și noi nu știm valorifica nimic” a completat Costi, care speră ca în câțiva ani să găsim produsele sale pe rafturile magazinelor cu produse bio.

3 comments

  1. Mioara mioarabungardean488

    Felicitari.Se poate traii minunat din comorile pe care ni le ofera locurile atat de bogate de unde ne-am nascut.Trebuie sa vrei cu adevarat.Felicitari .Cu siguranta ca vei reusi an viata.

  2. Dl. Bugnaru, va rog sa ma contactati la info@bbsales.at

  3. Felicitari