FOTO/VIDEO: Copiii internaţi la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au o sală de joacă modernă

 -  -  2293


Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa continuă investiţiile şi pe linie umană în cadrul unităţii medicale. Pentru a face viaţa mai frumoasă copiilor internaţi în secţia de pediatrie, camera de joacă a secţiei de Pediatrie, sală dedicată micilor pacienţi, a trecut printr-un adevărat proces de transformare. A fost renovată complet şi dotată cu mobilier şi materiale educaţionale, jocuri şi jucării, astfel încât copiii să aibă o alternativă de petrece a timpului în timp ce sunt internaţi.

Spitalul Judeţean, de mai mulţi ani, are un contract de parteneriat cu Fundaţia Inocenţi, iar la începutul mandatului meu am fost vizitaţi de reprezentanţii Fundaţiei şi le-am promis că spitalul le va acorda tot sprijinul pentru continuarea programului amplu pe care îl derulează şi care este intitulat <<Viaţa Copilului>>. Primul lucru a fost reabilitarea acestei săli de joacă pentru copii. A fost modernizată, s-au schimbat pardoselile. Pereţii au fost îmbrăcaţi în suprafeţe lavabile din PVC, astfel încât copiii să aibă condiţii de maximă igienă” a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany.

Sala de joacă a fost astăzi inaugurată în prezenţa copiilor internaţi pe secţia de Pediatrie şi a personalului medical.

La rândul său, Laura Filipoi, director în cadrul Fundaţiei Inocenţi, a precizat că “ne-am gândit să ţinem pasul cu modernizările şi investiţiile pe care le-a derulat Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în ultima perioadă, astfel că am reamenajat sala şi printr-un proiect finanţat de Erasmus + am dotat-o cu mobilier şi jucării, tocmai pentru a elimina angoasa de spitalizare şi a oferi copiilor un mediu securizant unde ei se pot juca şi pot uita de boli, tratamente şi alte proceduri medicale la care sunt supuşi pe durata spitalizării”. 

Reamintim că Fundaţia Inocenţi Bistriţa derulează programul de suport psiho-social “Viaţa Copilului” în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa încă din anul 1998. De atunci şi până în prezent, mii de copii bolnavi s-au bucurat de beneficiile activităţilor derulate de către specialiştii Inocenţi în camera de joacă. Este vorba despre activităţi de relaxare, ludo-terapie, joc medical, dar şi alte activităţi menite să îi ajute să obţină mai multă înţelegere şi stare de confort în raport cu boala, cu ustensilele medicale şi tratamentele necesare.

Camera de joacă reprezintă oaza de bucurie, culoare şi energie pozitivă într-o perioadă mai dificilă din viaţa copiilor şi implicit, a întregii familii, şi anume, spitalizarea

2 bookmark
0 notes
18 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.