Ultimele noutati

FOTO/VIDEO: MII de bistrițeni, la parada militară de 1 Decembrie! La mulți ani, România!

Mii de bistrițeni, copii, tineri, adulți sau pensionari, au participat, astăzi, la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, eveniment care a avut loc în Centrul Istoric al municipiului Bistrița. Vremea a ținut cu bistrițenii, ploaia s-a oprit, motiv pentru care cetățenii au fost prezenți în număr mare la eveniment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manifestările de 1 Decembrie au debutat la ora 14:30 cu un ceremonial militar – religios la statuia poetului Andrei Mureșanu de lângă Biserica Evanghelică.

La eveniment au luat parte prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, dar și deputați, șefi ai instituțiilor publice, politicieni și un sobor de preoți condus de părintele protopop Alexandru Vidican.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După oficierea slujbei religioase, bistrițenii s-au îndreptat înspre strada Gheorghe Șincai, acolo unde s-a desfășurat parada militară la care au participat circa 500 de militari, polițiști, jandarmi și pompieri, dar și 48 de mijloace tehnice aflate în dotarea instituțiilor.

A defilat personalul şi tehnica din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud, Penitenciarului Bistriţa, Direcţiei Judeţene de Informaţii Bistriţa – Năsăud, Poliţiei Locale Bistriţa, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud și Crucii Roşii – filiala Bistriţa – Năsăud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada militară a fost urmată de un spectacol folcloric organizat în zona centrală a orașului și, cu această ocazie, bistrițenii au putut servi fasole cu cârnați și vin fiert.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României  vor continua și în această seară, când între orele 18:00 și 19:00 este programată retragerea cu torțe a militarilor bistrițeni, pe traseul Piața Petru Rareș, Piața Unirii, Pietonal Liviu Rebreanu – Piața Centrală – strada Gheorghe Șincai – strada Gării – Bulevardul Republicii – Bulevardul 1 Decembrie.

În acest an s-au marcat 99 ani de la Marea Unire din 1918.
Caricatură

Ziar de Bistrita