Are lumea la picioare și vrea să ajungă în Parlament! Un INTERVIU cu Robert Sighiartău, președintele care zice că a intrat în politică… din DRAGOSTE de aproapele său!

Robert Sighiartău a ieșit președinte al P.N.L este în capul listei și în 2 luni va face legi în Parlamentul României. Conduce COMAUTOSPORT, o firmă de prestigiu din Bistrița și unii ar zice că e un răsfățat al sorții.

Cu lumea la picioare, Robert a ales să se implice la cel mai înalt nivel și zice că vrea să facă o alfel de politică. Sighiartău crede că Dumnezeul l-a binecuvântat cu o viață frumoasă și spune că s-a implicat în politică din dragoste de aproapele său.

Într-un județ unde PSD-ul defilează, Robert Sighiartău vrea să câștige la scor alegerile parlamentare și astfel PNL-ul să trimită 3 parlamentari de Bistrița: pe el, pe Doris Moldovan și pe Ioan Turc. La 27 de ani, Sighiartău e gata-gata să-i țină piept lui Radu Moldovan și să-i fure toți primarii odată cu mult-sperata intrare la guvernare.

Nu-i place stilul de a face politică a lui Ioan Oltean și zice că nu are ațele puse la spate. Ajuns la vârf printr-o conjunctură, cu sprijinul colegilor din teritoriu și spune că acum, mai mult decât oricând e vremea schimbării clasei politice, iar D.N.A -ul a dat acest semnal de ceva vreme…

Viitorul deputat a acordat un interviu publicației “Ziar de Bistrița” și a vorbit despre planurile de redresare a României!

 

 

Reporter: – Din exterior privind aveți o viață de succes… ce vă mână în luptă și de ce doriți să ajungeți în Parlamentul României? De ce vreți să vă complicați?

Robert Sighiartău: – Foarte mulți mi-a pus întrebarea asta! Am văzut cât de mult influențează viața politică… viața fiecărui individ. Mi-am pus foarte serios întrebarea dacă să intru în politică. Pentru un om de bună credință înseamnă sacrificiu, mult timp sacrificat, sacrificiu familial. Mi-am  dat seama cât de mult influențează deciziile parlamentarilor viața mea și a tuturora. Voi lupta cu toată puterea mea să schimb ceva în țara aceasta și în județul acesta.

Reporter:  – Deci, din dragoste de aproapele!

Robert Sighiartău: – Din dragoste de aproapele și din dragoste de țară! Eu țin la țară, țin la copiii mei care vreau să crească în țară. Cred că România are un potențial extraordinar, suntem o țară mare a 7- țară ca mărime din Europa… avem un potențial de dezvoltare extraordinar…. uitați-vă la relief, la turism numai că trebuie să vină oameni integri care să pună în aplicare un proiect simplu, pe care oamenii de bună-credință să-l gireze. Acest lucru în următorii 4 – 8 ani se vor întâmpla, va exista o schimbare de viziune în România, inclusiv o schimbare a clasei politice!

comautosport-toyota-bistrita

 

 

 

 

 

 

Reporter: – Credeți că veți  fi omul-decisiv la nivel județean pentru a implementa această nouă viziune a politicii ?

Robert Sighiartău:  – Eu îmi doresc să formez în interiorul partidului o echipă de oameni puternici… cred că se poate face acest lucru. Sunt oameni de bună credință care  stau pe margine și poate NU au avut curajul să intre în angrenajul politic, dar care la momentul când le faci o invitație, vin alături de tine!

Reporter:  – Susțineți că stăpâniți domeniul economic-financiar…

Robert Sighiartău: – Într-o anumită măsură, da.. acuma eu am multe de învățat și sunt conștient, dar m-am bătut de foarte multe lucruri și știu foarte multe lucruri de la bază. M-am bătut de ele în fiecare zi!

Reporter:  – De ce ați tăcut 4 ani în Consiliul Județean din postura de consilier județean și  Nu ați abordat conducerea Consiliului Județean pe această problematică, economico-financiară?

Robert Sighiartău: – Eu sunt de principiul că Nu trebuie să vorbesc numai aiurea și mi-am făcut treaba în comisiile de specialitate unde am făcut parte, în comisia de urbanism. S-a lucrat pe acea strategia de dezvoltare a județului, care este foarte bună!

Reporter:  – Pe hârtie!

Robert Sighiartău:  – Pe hârtie, însă trebuie pusă în aplicare. Problema județului stă în exact ceea ce spun: în faptul că NU avem economie care să aducă valoare-adăugată. Avem câteva companii foarte mari străine care  angajează oameni, dar nivelul salarial e foarte scăzut! Trebuie să aducem companii și trebuie să încurajă  producătorii să-i ajutăm să se dezvolte și să crească IMM-urile și implicit nivelul salarial.

Reporter: – deci susțineți ați avut o puternică activitate în cadrul comisiilor…

Robert Sighiartău: – am avut o puternică activitate și fiind în primul mandat NU am fost foarte vocal cum se așteptau alții. Sunt de principiul că mai mult trebuie făcut decât vorbit.

Reporter: – Alegerile prin care ați ieșit președinte au fost “pe bune?”

Robert Sighiartău: – Au fost pe bune! A fost un vot în cadrul Biroului Politic Județean și fiecare membru a ales președintele partidului.

Reporter:  – Credeți că meritați această funcție?

Robert Sighiartău: – Cred că rezultatele o să vorbească. E foarte devreme să mă auto-caracterizez. Rezultatele vor demonstra sau invalida această decizie.

page-ok-4001-400x400Reporter:  – Stelian Dolha spunea că partidul e condus din umbră de un domn cu mustață? Este așa? Pentru că d-voastră sunteți președintele organizației  și teoretic d-voastră conduceți partidul!

Robert Sighiartău:  – Nu este adevărat, partidul NU este condus din umbră. Partidul e condus de un număr de 50 de persoane și aici vorbesc de membri BPJ-ului. Deciziile importante, inclusiv pentru listele parlamentare s-au luat în forul superior al partidului.

Reporter: Deci d-voastră conduceți?

Robert Sighiartău:  – Știți cum e: conduc eu împreună cu colegii mei:  dl Turc și structurile de partid… deciziile importante acolo se iau: lista la parlamentare, staff-ul de campanie. Tot ce se întâmplă important se întâmplă acolo. Acolo se iau  deciziile, de oameni care au avut rezultate… vorbim de primari de lideri de influență în partid!

Reporter:  – Ați vorbit de rezultate la alegerile locale! D-voastră ce ați făcut concret la locale pt că vi se aduc reproșuri atât d-voastră cât și noii conduceri… în sensul că NU v-ați implicat suficient de mult, iar acum ați confiscat partidul pe munca altora. Concret ce ați făcut la alegerile locale?

Robert Sighiartău:  – M-am implicat foarte mult! Am fost responsabil pe colegiul 3, pe Valea Someșului Am fost zi de zi în campanie! Inclusiv pe dl Dolha l-am ajutat cât am putut. Am fost alături de partid de-a lungul acestor 4 ani, indiferent că a fost președinte domnul Oltean, Eugen Curteanu, Cristi Florian sau Stelian Dolha?

Reporter:  – La fel și colegii d-voastră care se regăsesc pe locurile eligibile? Doris și Turc? Au muncit alături de d-voastră?

Robert Sighiartău: –  Doris Moldovan a fost director de campanie la alegerile locale. Și ea a muncit foarte mult!

Reporter:  – Și dl Turc?

Robert Sighiartău:  – Și dl. Turc a fost o perioadă în campanie, dar  el nu a fost  membru al BPJ și NU a avut o responsabilitate anume, dar cred că a fost alături de noi și a susținut echipa!

Reporter:  – În campania ce urmează credeți că veți aduce în urna liberală cele 4.000 de voturi ale penticostalilor?

Robert Sighiartău:  – O întrebare destul de dificilă. Nu pot să zic că voi aduce una anumit număr de voturi pentru că ucrurile s-au schimbat mult. Oamenii au opțiuni, iar votul Nu e pe criteriul religios, ci e bazat pe proiecte. Dacă eu reușesc să-i conving pe prietenii mei, pe apropiați, pe cetățenii județului că că aș fi un bun reprezentant al lor în Parlamentul României îmi vor acorda votul… dacă NU, nu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – NU pot influența pastorii voturile credincioșilor?

Robert Sighiartău:  – Nu pot influența… pentru că oamenii au propriile păreri, urmăresc politica, știu cu cine au de-a face… și fiecare va acorda votul în funcție de ce crede.

Reporter:  – Țărăniștii vă vor susține… pentru că partidul a fost condus de rudeniile d-voastră?

Robert Sighiartău: – Da, dar ei s-au retras… dar au zis că mă vor susține!

Reporter:  – Ați amintit de Dolha, de Curteanu, de Florian… zic și eu de Alin Seserman, de Gabriela Montoiu… unde sunt toți acești tineri frumoși și liberi pentru că privind retrospectiv NU se prea regăsesc în interiorul partidului. NU vă temeți că veți avea aceeași soartă?

Robert Sighiartău: – NU mă tem! Curteau e alături de noi, Cristian Florian e senator în funcție, dl. Dolha chiar dacă a avut anumite nemulțumiri…

Reporter:  – … toți au fost președinți pe perioadă scurtă, după care nu au mai fost președinți de partid. Se poate ca după alegerile parlamentare să fiți retras de pe funcția de președinte?

Robert Sighiartău:  – Sincer, NU m-am gândit ce se va întâmpla! Primul obiectiv e să avem un scor bun la parlamentare, după aceea vor fi alegeri și orice membru se va putea înscrie. Absolut orice membru! Eu îmi doresc un scor bun!

Reporter:  – Ce înseamnă scor bun?

Robert Sighiartău: – Să avem 3 parlamentari!

Reporter: – Și dacă NU o să aveți acest scor? D-voastră sunteți oarecum pe teren sigur, din capul listei, adică locul vă e asigurat în Parlamentul României!

Robert Sighiartău: – Am o responsabilitate mare pentru că sunt președintele partidului și scorul pe care-l voi avea. Împreună cu conducerea partidului avem responsabilitate asta. Dar contează foarte mult scorul pe care-l vom obține la nivel național. Vom merge, vom prezenta scorul și vreau ca județul să aibă un scor bun la alegeri! Asta îmi doresc!

Reporter:  – Și dacă NU vor intra cei 3 parlamentari?

Robert Sighiartău: – Nici nu se pune problema… vă spun sincer. Vom veni cu un proiect ca toți acești colegi să fie în Parlamentul României!

Reporter:   –  În luna februarie vor avea din nou loc alegeri pentru conducerea PNL (n.r Robert Sighiartău e președinte interimar). Veți candida pentru funcția de președinte?

Robert Sighiartău: – Nu știu, nu m-am gândit!

oltean1Reporter:  – Este dl. Oltean un model de politician pt. d-voastră?

Robert Sighiartău: – Pentru mine, NU pot să spun că este! A fost un lider de influență al PDL, dar ca și model eu m-am uitat la oameni reprezentativi… privind spre America, dar în România sun prea puține modele de politician. Îmi place de Klauss Iohannis…  că încearcă să abordeze lucrurile într-un mod occidental. Ca model de politicieni i-am avut pe Ronald Reagan, Winston Churchill, Margaret Teatcher – m-am inspirat din modele occidentale!

 

 Reporter:  – La nivel național doar președintele Iohannis…

Robert Sighiartău:  – DA, și dl Cioloș. Îmi plac oamenii așezați, aplecați spre muncă, spre proiecte. NU gargara asta dâmbovițeană… Apreciez oamenii care mai mult fac decât vorbesc!

Reporter: – Unde credeți că s-a greșit la nivelul P.N.L încât s-a ajuns la situația de acum, ca P.S.D-ul să dicteze în tot județul?

Robert Sighiartău:  – A fost acel val U.S.L când P.S.D-ul s-a întărit puternic. Până la ora aceea PSD-ul nu a fost așa puternic în județ! Au fost mai multe decizii, inclusiv această energie consumată în interior pe fuziune ne-a afectat, dar privim cu încredere spre viitor!

Reporter:  – Ce ați făcut până la 27 de ani?

Robert Sighiartău: – M-am pregătit profesional, dar am și muncit și am căpătat experiență la locul meu de muncă, unde împreună cu familia mea am dezvoltat un bussines.

Reporter:  – Credeți că vi se cuvin a o vârstă așa fragedă toate aceste … avantaje?

Robert Sighiartău: – Nu pot să spun că mi se cuvin… NU știu cum vine formulare asta.. a se cuveni, dar într-adevăr, Dumnezeu m-a binecuvântat la vârste așa de fragede să ocup anumite funcții, de responsabilitate, pentru că eu așa le privesc. Nu sunt așa niște titluri sau funcții care să-ți acorde onorabilitate. Mă gândesc la responsabilitatea acestor funcții… ai angajați care trebuie plătiți, iar într-un partid la fel, aici vorbim de reprezentarea cetățenilor, iar când îi reprezinți, înseamnă o răspundere mare pentru mine.

Reporter: – Ce veți face în Parlamentul României? pentru că ați obținut locul unu la Camera Deputaților, considerat a fi un loc eligibil. Cu ce proiecte veți marșa? Câteva axe pe care veți merge!

Robert Sighiartău:  – Dacă cetățenii îmi vor acorda votul și bunul Dumnezu mă va binecuvânta să ajung în Parlamenul României voi avea mai multe proiecte. Eu sunt axat pe partea economică, sunt economist de profesie , antreprenor și voi activa în mediul economic. Mă gândesc la lucrurile ce trebuie schimbate: în relația agenților economici cu Statul, unde sunt lacune legislative, există birocrație în relația cu Statul. Sunt funcționari prost-plătiți, unii sunt necalificați și ajung pe anumite posturi.. Managementul de la stat Nu e la fel de eficient ca cel de la Stat și apar decalaje. Trebuie să avem un Cod Fiscal predictibil pe următorii 10 ani:aici trebuie lucrat. Să vedem care sunt măsurile fiscale care încurcă investitorii și să oferim investitorilor o viziune pe 10 ani în ceea ce privește fiscalitatea. un bussines plan se face pe 10 ani, dar dacă taxele se modifică de la an la an, NU mai poți să faci afaceri.

g1-800x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter:  – Credeți că la 27 de ani veți ajunge să influențați aceste domenii de activitate, care pot deranja sfere importante, dacă doriți să modificați fiscalitatea, legi care să îmbunătățească relația Statului cu mediu privat. Credeți veți avea acces la nivel așa înalt?

Robert Sighiartău: – există oameni de bună-credință, există agenți economici care ar veni aproape de parlamentari să susțină aceste proiecte. Contează numai să vrei!

Reporter: – Ați ști pragmatic unde să interveniți?

Robert Sighiartău: – Da,  în primul rând trebuie să îți convingi proprii tăi colegi, grupul parlamentar din care fac parte, după care să ai negocieri cu celelalte grupuri parlamentare și să treci legile mai departe în Parlamentul României. Cu-atât mai mult dacă vom avea un Guvern partener, dacă PNL va guverna țara aceasta, voi putea cu mai mare ușurință să implementez aceste lucruri care fac parte din programul de guvernare al PNL-ului.

 

În cea de-a doua parte a interviului, Robert Sighiartău va vorbi punctual despre zonele unde va interveni pentru a crea un mediu de dezvoltare intreprinderilor mici și mijlocii, dar și despre abordarea primarilor din județ, în eventualitatea în care va intra la Guvernare cu PNL-ul.

 

 
Comentarii

 • Tot Sighiartau ramane. Nu din dragoste de aproapele ci din orgoliu si sete de putere vrea sa ajunga la conducere.
  Asa ii prosteste satana pe oameni: intai ii ademeneste cu setea de bani, apoi dupa ce au bani ii ispiteste cu setea de putere, iar apoi se cred dumnezei si nu mai au nici un Dumnezeu.

  Daca are lumea la picioare si are bani si are mare dragoste de apropele ar putea sa ii ajute pe cei nevoiasi indiferent de religia lor, dar neo-protestantii isi ajuta doar adeptii lor…

  Deci se pare ca a inceput cu minciuna si vrajeala sau demagogia specifica politicienilor.

 • Un tanar cu visiune, sincer si prosper.
  Apreciez foarte mult ca e sincer si vrea sa
  Faca munca in judetul nostru!!!
  Succes!!! Suntem alaturi de tine!

 • Daca va reusi sa scape de Ioan Oltean acest tanar are sanse mari sa construiasca ceva in acest judet

 • Nu s-a balbait deoc si chiar a avut raspunsurile potrivite. Felicitari, frate

 • Deci el sa balbaie la 27 de ani din cauza trecutului lui ,in fata unui reporter local. Ce naiba face cand intra sacalii nationali pe el ? Sau ce mama naibii face baiatul asta in Parlament ?????

 • Mai aveam un pic si imi dadeau lacrimile .

 • Frumos interviu si frumoase raspunsuri

 • Sunt interese in spatele acestui tanar si ramane de vazut daca se va debarasa de cei care cred ca il manipuleaza de la spate

 • Mie imi place cum vorbeste si speram sa demonstreze ceea ce spune.Vrem schimbare si trebuie sa incepem cu fiecare in parte

Caricatură

Ziar de Bistrita