A fost incendiu la depozitul ecologic Tărpiu! Șefii de-acolo spun că e totul sub control, dar “Doamne feri” de mai rău! E HAOS pe deșeuri, chiar dacă s-au pompat peste 30 de MILIOANE de euro!

 -  -  5326


Groapa de la Tărpiu a luat foc sâmbătă seara! Incendiu a fost stins de urgență de un echipaj al ISU, sosit la fața locului. Cauza probabilă, conform reprezentanților ISU: autoaprindere! Localnicii au filmat incendiul de la depozitul din Tărpiu, care a durat 15 minute.

 

tarpiu 1

tarpiu 2

 

 

 

 

 

 

Șefii depozitului spun că rețeaua de hidranți e O.K și NU e cazul de alarmare!

 

Reprezentanții Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor susțin că situația este sub control și incendiile de proporții sunt excluse, deoarece rețeaua de hidranți de pe raza depozitului funcționează în parametrii optimi.

 

“Incendiul a fost stins în câteva minute. Au ars în jur de 10-15 metri pătrați, după care ne-am organizat, furtunurile au fost trase și am avut 2 oameni în permanență”. NU sunt probleme cu hidranții, aceștia funcționează normal. Inclusiv pompierii, după ce au stins incendiul, tot de la noi au alimentat.  a declarat Dan Purel, directorul de la depozitul din Tărpiu.

E HAOS pe deșeuri, chiar dacă s-au pompat peste 30 de MILIOANE de euro!

Groapa de la Tărpiu este în administrarea companiei Vitalia și se află în proprietatea Consiliului Județean. Sistemul de management integrat al deșeurilor a fost implementat din bani europeni, dar NU funcționează conform proiectului. La nivelul județului, colectarea NU se face selectiv și în depozit ajung pungi de plastic, PET-uri, cartoane etc. Deși a trecut un an, autoritățile județene NU au reușit să finalizeze documentația privind licitația de desemnarea a unui operator care să colecteze selectiv deșeurile, după ce compania VITALIA a reziliat contractul de colectare.

Acest cumul de factori face ca depozitarea deșeurilor din județ să nu se realizeze în parametrii prevăzuți în proiectul implementat, iar groapa de la Tărpiu să reprezinte o problemă permanentă a județului.

Citiți și:

 

paba-doinitza-401x400

Codul Silvic s-a modificat și Doina Pană (numită Ministru al Apelor și Pădurilor) se laudă că a rezolvat problema lemnului de foc, dar NU zice că în județul ei se va construi un depozit de deșeuri FIX în pădurea din Tărpiu! Asta pentru că au strecurat un amendament “la comandă!”

5 bookmark
0 notes
51 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.