Fundația Hope and Homes for Children începe construcția unei noi case de tip familial, cea de-a șasea din Bistrița-Năsăud

 -  -  957

Fundația Hope and Homes for Children, alături de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud, ROMBAT și JYSK România, anunță începerea lucrărilor de construcție a celei de-a șasea case de tip familial din județul Bistrița-Năsăud, situată în localitatea Unirea.

Potrivit Fundației Hope and Homes for Children, după finalizarea lucrărilor, în noua casă de tip familial vor locui permanent 12 copii și tineri cu dizabilități severe din Centrul de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități „Bistrița”.

”Aceștia vor primi îngrijire, educație și sprijin emoțional. Mai presus de orice, copiii și tinerii vor trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, în care vor fi ascultați și sprijiniți în funcție de nevoile fiecăruia dintre ei”, precizează Fundația Hope and Homes for Children.

Compania ROMBAT susține construcția casei cu o sponsorizare de 50.000 de euro. Terenul pe care se ridică noua casă de tip familial este pus la dispoziție de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu DGASPC Bistrița-Năsăud, ca parte a procesului de dezinstituționalizare deja început în județ. Mobilierul noii case de tip familial va fi oferit de JYSK România.

0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *