Fundația Inocenți organizează o ediție specială a Galei “Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități”

 -  -  935


Într-un an atipic și deloc ușor, Fundația Inocenți Bistrița continuă misiunea de a veni în sprijinul copiilor și familiilor aflate în dificultate și organizează cea de-a XIV-a ediție a Galei anuale de caritate – Gala “Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități”. În contextul pandemiei, pentru prima dată în istoria organizației, Gala “Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități” se va desfășura online și va fi deschisă publicului larg.

Gala este cel mai important eveniment de anul acesta al fundației, eveniment în care ne unim forțele pentru a oferi copiilor speciali șanse la o viață mai bună, cât mai aproape de normalitate, la recuperare și bucurie. În cadrul Galei vor avea loc numeroase momente frumoase, invitați speciali online din România și Statele Unite ale Americii, nume sonore din diverse domenii de activitate care susțin cauza noastră, inclusiv o licitație on-line a unor bijuterii de aur pe care o doamnă din America, cu suflet mare, le-a donat pentru a susține acțiunile fundației”, spun organizatorii.

Evenimentul se va desfășura online, la data de 4 decembrie 2020, începând cu ora 18:30. Gala va putea fi urmărită atât pe pagina de internet a Fundației Inocenți, cât și pe pagina de Facebook a Fundației.

Avem onoarea de a-l avea alături, ca prezentator pe bunul nostru prieten Constantin Trofin care se va asigura ca gala să fie presărată cu buna dispoziţie şi umor. Am pregătit pentru dumneavoastră numeroase momente frumoase, cu invitaţi speciali, printre care îi amintim pe Don Hahn (regizor şi producător de filme în Holywood), Chris Cooper (actor), Marianne Leone (actriţă şi scriitoare), actorul Adrian Titieni, Dumitru Dorin Prunariu (primul cosmonaut român) şi Dan Perjovschi (ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance), dar și o licitație cu o poveste deosebită”, mai spun organizatorii.

Fundația Inocenți / Romanian Children’s Relief (RCR) oferă, încă din anul 1990, sprijin și suport specializat copiilor și familiilor aflate în dificultate din România, activitatea fundației la Bistrița începând în anul 1998. De atunci, an de an, sute de copii și părinți au beneficiat gratuit de activități de terapie, consiliere sau recuperare, scopul nostru fiind să ne asigurăm că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic, primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim în viață. În fiecare an, circa 650 de copii și peste 200 de mămici din Bistrița-Năsăud beneficiază de serviciile oferite de Fundația Inocenți.

În prezent, Fundația Inocenți oferă trei servicii sociale licențiate, care vizează dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă, inclusiv bebeluși abandonați, copiii de etnie romă, copiii cu dizabilități dar și familiile acestora.

Acestor servicii li se adaugă și numeroase programe destinate copiiilor speciali: programul ”Intervenție Timpurie” (se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani, cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități neuro-psiho-motorii), programul de suport educațional (pentru prevenirea abandonul școlar în rândul copiilor ce provin din medii defavorizate), programul ”Viața Copilului” (oferă activități terapeutice, de consiliere și educație care se confruntă cu probleme medicale și perioade lungi de internare), programul ”Eu și familia Mea” (suport zilnic pentru copiii și tinerii instituționalizați cu dizabilități grave).

Un număr de 24 de angajați ai Fundației Inocenți, împreună cu voluntari, lucrează în spitale, școli, centre de plasament, la domiciliul beneficiarilor sau în comunitate, pentru a oferi sprijin atât copiilor, cât și familiilor acestora.

0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *