FOTO: Furtuna a provocat pagube în Bistrița-Năsăud: mai multe localități fără curent electric, acoperișuri luate de vânt, copaci căzuți pe carosabil

 -  -  1638


Ca urmare a condițiilor meteorologice din ultimele ore, în mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat pagube, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit datelor comunicate de CJSU Bistrița-Năsăud, la nivelul județului s-au înregistrat următoarele evenimente:

  • în localitățile Năsăud, Uriu, Rebrisoara, mun Bistrița – bdul Republicii și str Petre Ispirescu – copaci căzuți pe carosabil;
  • localitățile Unirea, Budești, Milaș, Silivasu de Câmpie, Cetate, Caianu Mic au rămas fără curent electric;
  • în localitatea Budacu de Jos și în orașele Năsăud și Bistrița mai multe acoperișuri ale unor case au fost luate de vânt.

Mai multe echipaje de pompieri militari intervin pentru remedierea problemelor în municipiul Bistrița și în orașul Năsăud. În celelalte localități în care furtuna a provocat pagube intervin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

FOTO: Crina Moldovan
FOTO: Crina Moldovan
FOTO: Crina Moldovan

Pentru remedierea deficiențelor electrice intervin echipaje ale furnizorului de energie electrică.

Situația operativă în teren este în dinamică. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează situația în continuare.

Pe parcursul serii de sâmbătă, mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud s-au aflat sub avertizare meteorologică cod roșu de vreme rea, fiind vizate fenomene precum intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 80 – 90 km/h, descărcări electrice, grindină, averse care vor cumula local peste 30 l/mp. Astfel, populația din localitățile Beclean, Lechința, Chiochis, Branistea, Petru Rareș, Uriu, Nuseni, Matei, Șieu Odorhei, Ciceu Mihăiesti a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate. 

0 notes
763 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *