Gabriel Lazany are scandal cu medicii din Policlinică! Încet-încet se vede că-mpăratu-i gol și-i numa’ propagandă! De ce sunt nevoiți pacienții de la Endocrinologie să scoată bani din jăb!

 -  -  31449Confict deschis între medicii de la Enocrinologie și conducerea Spitalului Județean. Doctorul Alina Filip susține că managementul instituției refuză să-i acorde 5 paturi în Spital și pacienții sunt obligați să cheltuie sume importante pentru tratamentele specifice, care NU sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, tratamente care momentan se realizează (incomplet) doar în Policlinică!

Dr. Alina Filip a adunat semnături de susținere! Medicii sunt cu ea!

După mai multe discuții cu directorul-merceolog, Gabriel Lazany, doctorul Alina Filip a adunat  o serie de semnături de susținere și continuă un atac fără precedent la adresa managerului cu imagine neștirbită și puternic-susținut de Radu Moldovan.  

Care e problema, de fapt! De ce pacienții de la Endocrinologie NU beneficiază de tratamente-gratuite !

Specialitatea Endocrinologie este singura care NU beneficiază de paturi în incinta Spitalului Județean și funcționează doar în incinta Policlinicii! Din aceste considerente, pacienții NU pot beneficia de radiografii GRATUITE și nici de tratament adecvat, sub supravegherea medicilor, cum ar fi în cazul internărilor.

Conform legislației, mangementul Spitalului este OBLIGAT să asigure cele 5 paturi necesare.

Oficial, au existat comunicări între dr. Alina Filip și Lazany, dar mesajul a fost clar: cele 5 paturi se vor putea pune la dispoziție abia după finalizarea unui corp nou de clădire, proiect care nici măcar NU are finanțarea asigurată, deocamdată!

Lazany NU a rezolvat problema! De aceea, pacienții scot bani din jăb pentru analize și radiografii!

Pacienții de la Endocrinologie sunt obligați să-și plătească analizele la privat, dearece de cele mai multe ori, fondurile CAS se epuizează! Radiografiile și tratamentele (puncții, injecții )

De asemenea, la Policlinică NU există o sală de tratament și nici asistente care să supravegheze pacienții.

Dacă acest conflict se apanează și se obțin cele 5 paturi, pacienții vor beneficia de tratamente-complete, GRATUIT, respectiv: analize, internare, acces la ecografie , supraveghere.

La Cluj și Mureș, aceste servicii integrate sunt oferite în cadrul Spitalelor, deoarece Endocrinologia deține paturi în incinta unităților medicale și astfel se pot face internări.

Mesajul dr. Alina Filip este distribuit masiv pe facebook și o serie de medici îi susțin demersul!

“Încurajată de susținerea dumneavoastră, prin cele peste 500 de SEMNĂTURI adunate într-un timp foarte scurt, am depus astăzi la SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BISTRIŢA O SOLICITARE pentru alocarea de 5 paturi în cadrul unui compartiment de endocrinologie.

Motivele care au stat la baza iniţierii acestei petiţii sunt următoarele:

  • Endocrinologia este SINGURA SPECIALITATE din Policlinica Bistriţa care NU își poate investiga DELOC pacienții în spital, deşi, pe lângă cazurile cu patologie tiroidiană, există şi cazuri grave, operate neurochirurgical (hipofiză), suprarenală, osteoporoză, copii cu deficit de hormon de creştere, etc.
  • Cei peste 450 de pacienţi care se adresează lunar Ambulatoriului de Endocrinologie au ACELEAȘI DREPTURI ca cei care se adresează altor specialităţi, de a avea acces la dotările spitalului (CT, RMN şi analize gratuite) şi de a fi trataţi de medicul lor curant.
  • Sub presiunea unei norme impuse, de 28 de pacienți pe zi, fără a putea efectua puncții, elastografie, fără sală de tratament pentru injecții şi perfuzii, fără a avea timpul alocat sau personal suplimentar pentru efectuarea procedurilor și supravegherea pacienților, riscăm să ajungem în imposibilitatea de a asigura calitatea actului medical la cel mai înalt nivel.

Pentru că nu putem aștepta studii de fezabilitate, construcții de clădiri noi care durează ani de zile.

Înțelegând situația pandemică și constatând că alte secții se pot dezvolta în continuare, chiar și în aceste condiţii deosebite, solicităm DOAR 5 PATURI pentru pacienţii noștri” – a transmis dr. Alina Filip.

Circul e cât casa și începe avalanșa anti-Lazany!

Situația este tensionată și acesta reprezintă un prim scandal în care sunt implicați medicii angajați ai Spitalului Județean, împotriva unui management de propagandă !

LINK-ul de susținere a acestui demers inițiat de dr. Alina Filip!

3 notes
574 views
bookmark icon

3 thoughts on “Gabriel Lazany are scandal cu medicii din Policlinică! Încet-încet se vede că-mpăratu-i gol și-i numa’ propagandă! De ce sunt nevoiți pacienții de la Endocrinologie să scoată bani din jăb!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net