Gabriel Lazany: ”Gărzile la Unitatea de Primire Urgențe Pediatrie sunt asigurate doar cu medici de familie, ceea ce nu este un lucru normal!”

 -  -  1215


La Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu există medici specialiști în Pediatrie care să asigure gărzi la Unitatea de Primire Urgențe destinată copiilor. Afirmația aparține managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, care a susține că această problemă va trebui soluționată în timp. ”Vrem să acoperim cu medici pediatri şi partea de UPU Pediatrie pentru că, la ora actuală, funcţionează doar cu medici de familie în regim de contract de gardă, ceea ce nu este un lucru normal” a declarat Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

Potrivit conducerii unității medicale, cele mai multe sesizări vin tocmai din această direcție – Pediatrie. ”La mine apar foarte multe sesizări pe Pediatrie. Deci cred că la ora actuală cele mai multe sesizări vin pe pediatrie, pe considerentul că mamele sunt sensibile când este vorba despre copilul lor. Am adunat informații, am aflat care sunt nemulțumirile lor, treptat am început să le corectăm, dar avem posturi deja scoase la concurs de medici pediatri. O să vină mai mulți medici”, a explicat managerul Gabriel Lazany.

Totodată, unitatea medicală este deficitară și la capitolul chirurgie pediatrică, iar în prezent, aceste cazuri sunt trimise la Cluj sau Mureș.

Suntem descoperiți pe partea de chirurgie pediatrică, un domeniu care nu are o adresabilitate foarte mare, deci este un domeniu medical neprofitabil, dar care va trebui să existe. Așa că noi ne facem prioritizarea activităților și avem în vedere să aducem încă 1-2 medici specialiști în chirurgie pediatrică. În acest fel vom putea asigura măcar o gardă la domiciliu, astfel încât atunci când sunt cazuri să nu mai fim nevoiți să apelăm la Cluj sau la Mureș, dar fiecare medic care vine la spital ne costă, iar acel cost nu e unul mic” a mai declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

0 notes
340 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *