Gabriel Lazany: ”Peste 90 la sută dintre pacienții cu COVID-19 internați la SJU Bistrița sunt nevaccinați”

 -  -  11426


Peste 90 la sută dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 și internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt nevaccinați, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany.

”Am rugat Secția de Boli Infecțioase să îmi facă o statistică privind pacienții internați de la data de 1 august și până în prezent. La 1 august nu aveam pacienți cu COVID-19 internați, dar până acum am ajuns la câteva sute de cazuri infectate. Din acestea, doar șapte cazuri au fost la pacienți care au fost vaccinați. Deci peste 90 la sută din numărul de cazuri pozitive internate la SJU Bistrița sunt la pacienți nevaccinați. (…) Acestea sunt cifrele pe care eu le am din interiorul spitalului”, a declarat Gabriel Lazany într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

În ceea ce îi privește pe cei șapte pacienți care s-au infectat cu toate că erau vaccinați împotriva COVID-19, Gabriel Lazany a afirmat că într-unul din aceste cazuri pacientul a decedat.

”Trei dintre cei șapte pacienți care erau vaccinați au avut o formă chiar ușoară, ei au venit la spital mai mult de spaimă. Au făcut câteva investigații și după două zile au fost externați. Patru dintre ei au făcut forme un pic mai severe, unul din aceste cazuri fiind a dr. Kalman Schwarz, care a fost vaccinat și a decedat, dar la el problemele de sănătate au fost multe altele și nu putem lega cauza decesului strict de infecția cu COVID-19. Din cauza acestor probleme de sănătate și a tratamentelor pe care le efectua, dr. Kalman Schwarz nici nu a dezvoltat anticorpi în urma vaccinului”, a adăugat managerul SJU Bistrița.

Gabriel Lazany a mai afirmat că pacienții infectați în ultima perioadă și internați la SJU Bistrița fac parte din mai multe categorii de vârstă.

”Am avut copii și adolescenți, dar și persoane adulte sau în vârstă. Toate categorii de vârstă sunt cu risc de infectare”, a completat sursa citată.

Potrivit celor mai recente date, în Bistrița-Năsăud, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost administrate 121.145 doze de vaccin anti-COVID-19, numărul total de persoane vaccinate cu schemă completă este 67.454.

Emisiunea ”Unde-i adevărul?” de la AS-TV poate fi urmărită integral AICI.

1 notes
551 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *