Gabriel Lazany: ”S-a gândit cineva cum va fi organizată procedura de votare în spitale, ținând cont de contextul epidemiologic actual?”

 -  -  2950În contextul epidemiologic actual, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, se arată îngrijorat față modul în care pacienții internați în unitățile medicale vor putea vota la alegerile locale din toamna acestui an. Lazany este de părere că autoritățile implicate în procesul electoral vor trebui să gândească foarte bine procedura de votare, astfel încât să se evite riscul de infectare.

”S-a gândit cineva cum va fi organizată procedura de votare în spitale, ținând cont de contextul epidemiologic actual? Dreptul la vot este garantat de constituție, deci, pacienții au dreptul să voteze. Parcă și văd comisia de la secția de votare la care suntem arondați, plimbându-se prin secția COVID, îmbrăcată în combinezoane, transpirați, cărând urna mobilă, băgând în urnă buletinele de vot posibil covidate, pe care să le ducă ulterior la secția de votare și pe unde le-o mai purta valul”, a scris Gabriel Lazany pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

Managerul SJU Bistrița atrage atenția că procedura de desfășurare a procesului electoral în incinta unităților medicale va trebui gândită foarte bine.

”Atenție! Pentru pacienții internați, în contextul actual, trebuie prevăzută o procedură specială de vot, astfel încât să se evite orice risc de a transforma procesul electoral într-un focar național de infecție”, a mai adăugat Lazany.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 27 septembrie.

Am și eu o curiozitate… s-a gândit cineva cum va fi organizată procedura de votare în spitale, ținând cont de…

Publicată de Gabriel Lazany pe Vineri, 14 august 2020
2 notes
75 views
bookmark icon

2 thoughts on “Gabriel Lazany: ”S-a gândit cineva cum va fi organizată procedura de votare în spitale, ținând cont de contextul epidemiologic actual?”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *