Garda de Mediu Bistrița-Năsăud anunță ample controale în județ

 -  -  996


În perioada următoare, comisarii Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud vor ajunge în fiecare unitate administrativ-teritorială din județ. Vor fi efectuate controale pentru verificarea modului în care sunt gestinate deșeurile și sunt salubrizate localitățițe, informează instituția.

În perioada 24 iunie 2020 -14 august 2020, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Bistrița-Năsăud efectuează controale planificate tematice la unitățile administrativ teritoriale pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților”, a anunțat instituția.

În timpul acțiunilor de inspecție și control va fi verificat modul de desfășurare a activităților unităților administrativ-teritoriale, operatorilor de salubritate, operatorilor instalațiilor de sortare-compostare și operatorilor depozitelor de deșeuri municipale.

”Se va verifica respectarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, Ordinului nr. 846/2019 pentru identificarea depozitărilor ilegale de deșeuri și a OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu”, mai precizeză instituția.

Depozitare de deseuri

În perioada 24.06.2020 -14.08.2020, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Bistrița-Năsăud va efectua controale planificate tematice la unitățile administrativ teritoriale pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților. În timpul acțiunilor de inspecție și control va fi verificat modul de desfășurare a activităților UAT-urilor, operatorilor de salubritate, operatorilor instalațiilor de sortare-compostare și operatorilor depozitelor de deșeuri municipale. Se va verifica respectarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, Ordinului nr. 846/2019 pentru identificarea depozitărilor ilegale de deșeuri și a OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

Publicată de Garda de Mediu Bistrița-Năsăud pe Marţi, 7 iulie 2020
0 notes
121 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *