Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100”, dedicat Centenarului Marii Uniri. În fiecare județ din țară se vor planta câte 100 de arbori

 -  -  1159


Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, au lansat un proiect intitulat „100 pentru 100”, cu scopul de a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare județ al țării.

Acțiunile de plantare se vor desfășura începând cu luna octombrie 2018 și vor fi realizate prin implicarea celor 43 de structuri teritoriale al Gărzii Naționale de Mediu, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor și cadrelor didactice și a voluntarilor.

În total, vor fi plantați peste 4.300 de puieți din specii de arbori adaptate la condițiile din diversele regiuni ale țării în care vor avea loc activitățile de plantare. Plantarea puieților se va face, cu precădere, pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a statului (UAT-uri, ocoale silvice, unități de învățământ, instituții publice), fiind vizate zonele care au încărcătură istorică națională. 

Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire printr-o acțiune cu încărcătură simbolică: în fiecare județ, vom planta 100 de arbori care reprezintă cei 100 de ani de unitate națională. În acest sens, cu sprijinul Romsilva, comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu vor organiza acțiuni de plantare la nivel local, cu scopul de a motiva publicul larg să se implice în asfel de activități. Cu această ocazie, invităm pe toți cei care doresc să se implice în acest proiect de „înverzire” a României să ni se alăture pentru a dovedi că respectăm natura și valorile noastre naționale!”, a declarat Gabriela Dorojan, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu. 

Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură.

0 notes
284 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *